angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură cu cafea, smântână și ciocolată – un desert pufos și cremos în același timp

prajitura felii de cafea

Dacă iubiți deserturile cu aromă intensă de cafea, această prăjitură este alegerea perfectă! Combinația dintre un blat pufos cu cafea, o cremă fină de vanilie și smântână, plus o glazură bogată de ciocolată, creează un echilibru delicios de gusturi și texturi.

Se prepară ușor și este ideală atât pentru ocazii speciale, cât și pentru momentele când vreți să vă răsfățați cu ceva dulce alături de o cafea bună.

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 3 linguri cafea instant
  • 8 linguri apă fierbinte
  • 120 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Blatul: Bateți ouăle cu zahărul pudră până devin spumoase, apoi adăugați cafeaua dizolvată în apa fierbinte și mixați bine.

Amestecați făina cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați treptat în compoziția de ouă, alternând cu uleiul.

Turnați aluatul într-o tavă (32 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C timp de 10 minute. Lăsați să se răcească.

Cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 200 g unt moale
  • 2 linguri rom
  • 100 g smântână fermentată

Glazură:

  • 350 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Mod de preparare:

Crema: Amestecați pudra de budincă cu laptele și zahărul, apoi gătiți până se îngroașă. Lăsați să se răcească.

Bateți untul moale cu romul, apoi încorporați treptat budinca răcită și smântâna fermentată.

Întindeți crema peste blatul răcit.

Glazura: Încălziți frișca lichidă, adăugați ciocolata și amestecați până la omogenizare. Lăsați să se răcorească ușor, apoi turnați peste cremă.

Lăsați la frigider câteva ore înainte de servire.

Savurați cu plăcere!

Prăjitură cu cafea, smântână și ciocolată

Pofta buna!

Tags: Prăjitură cu cafea

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară