angela.
20 aprilie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură cu cafea, smântână și ciocolată – un desert pufos și cremos în același timp

prajitura cu cafea smantana si ciocolata

Dacă iubiți deserturile cu aromă intensă de cafea, această prăjitură este alegerea perfectă! Combinația dintre un blat pufos cu cafea, o cremă fină de vanilie și smântână, plus o glazură bogată de ciocolată, creează un echilibru delicios de gusturi și texturi.

Se prepară ușor și este ideală atât pentru ocazii speciale, cât și pentru momentele când vreți să vă răsfățați cu ceva dulce alături de o cafea bună.

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 3 linguri cafea instant
  • 8 linguri apă fierbinte
  • 120 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Blatul: Bateți ouăle cu zahărul pudră până devin spumoase, apoi adăugați cafeaua dizolvată în apa fierbinte și mixați bine.

Amestecați făina cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați treptat în compoziția de ouă, alternând cu uleiul.

Turnați aluatul într-o tavă (32 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C timp de 10 minute. Lăsați să se răcească.

Cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 200 g unt moale
  • 2 linguri rom
  • 100 g smântână fermentată

Glazură:

  • 350 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Mod de preparare:

Crema: Amestecați pudra de budincă cu laptele și zahărul, apoi gătiți până se îngroașă. Lăsați să se răcească.

Bateți untul moale cu romul, apoi încorporați treptat budinca răcită și smântâna fermentată.

Întindeți crema peste blatul răcit.

Glazura: Încălziți frișca lichidă, adăugați ciocolata și amestecați până la omogenizare. Lăsați să se răcorească ușor, apoi turnați peste cremă.

Lăsați la frigider câteva ore înainte de servire.

Savurați cu plăcere!

Prăjitură cu cafea, smântână și ciocolată

Pofta buna!

Tags: Prăjitură cu cafea

Alte informații utile:

Rețete

Rețetă de mici vegetali? Da, există! Și nu sunt deloc răi

Rețetă de lux – mici cu bere neagră (amestec de vită și porc)
Rețete

Rețetă de lux – mici cu bere neagră (amestec de vită și porc)

Mititei cu carne de vită maturată – gust intens și suculență maximă
Rețete

Mititei cu carne de vită maturată – gust intens și suculență maximă

Mititeii perfecți! Rețeta pe care toți vecinii ți-o vor cere
Rețete

Mititeii perfecți! Rețeta pe care toți vecinii ți-o vor cere

Mititei oltenești cu boia iute și vin roșu
Rețete

Mititei oltenești cu boia iute și vin roșu

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

prajitura-cu-branza-si-cocos
Rețete

Prăjitură cu brânză și cocos: Grozavă și simplu de pregătit

Reteta salata varza rosie
Rețete

Salată de varză roșie cu morcov: așa o fac eu și nu rămâne niciodată

prajitura-magica-cu-vanilie
Rețete

Prăjitură magică cu vanilie: Câteva ingrediente și puțin chef sunt de ajuns…

branza-vaca-preparata-casa
Rețete

Brânză de vacă preparată în casă – o rețetă simplă și naturală

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară