angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Cornulețe fragede cu iaurt/smântână – pot fi umplute cu nucă, rahat sau gem

Cornulete cu nuca

Acesta este vechiul nostru rețetă de familie pentru cornulețe fragede, fără drojdie, umplute.

Voiam să scriu și „ieftine”, dar la prețurile actuale ale untului, acest lucru nu mai este valabil… Dacă doriți, încercați-le.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 375 g unt (poate fi inlocuit cu untura)
  • 10 linguri lapte acru
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

  • Nucă, mac, rahat, gem (orice preferați)
  • Zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat pentru tăvălit

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Amestecați manual toate ingredientele într-un bol (untul trebuie să fie rece, de la frigider).

Pe o suprafață presărată cu făină, formați o bilă de aluat. Aluatul va fi lipicios, dar se va aranja pe suprafața cu făină.

Înveliți bila de aluat în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru cel puțin 12 ore (ideal peste noapte).

Formarea și coacerea cornulețelor:

A doua zi, împărțiți aluatul pe o suprafață presărată cu făină în 8 părți egale, formând bile mici.

Fiecare bilă o întindeți într-un cerc (aproximativ de mărimea unei farfurii de desert) și tăiați cercul în 8 triunghiuri.

Pe partea mai largă a fiecărui triunghi puneți puțină umplutură și rulați dinspre partea largă.

Așezați cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le la 180°C timp de aproximativ 12-13 minute, până devin ușor aurii (timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor).

Nu le coaceți prea mult, deoarece se vor usca.

După ce s-au răcit, tăvăliți cornulețele în zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Sfaturi pentru cornulețe perfecte

Manevrarea aluatului lipicios:

Dacă aluatul este prea lipicios, presărați suprafața de lucru cu făină suficientă și lucrați rapid pentru a preveni topirea untului.

Lăsați aluatul să se odihnească în frigider pentru cel puțin 12 ore. Acest pas ajută la dezvoltarea texturii fragede și ușoare a cornulețelor.

Experimentați cu diferite tipuri de umplutură pentru a varia gustul cornulețelor. Puteți folosi gem de prune, gem de caise, umplutură de mac sau nucă, după preferințe.

Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad cu zahar brun
Rețete

Sirop din muguri de brad sau molid, rețetă cu zahăr alb sau brun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară