angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Mititeii perfecți! Rețeta pe care toți vecinii ți-o vor cere

Mititeii perfecți! Rețeta pe care toți vecinii ți-o vor cere

Mititeii perfecți nu sunt doar o legendă – chiar există! Această rețetă este dovada clară că atunci când alegi carnea potrivită, condimentele cu grijă și ai răbdare, obții un rezultat care rupe topurile gustului. Cu o compoziție simplă dar echilibrată și o textură suplă, dar fermă, acești mititei sunt genul de preparat care face liniște la masă.

Ce-i face speciali? Faptul că se folosesc doar ingrediente de calitate – carne tocată proaspătă, fără adaosuri inutile – și că supa de oase (sau apa minerală) se încorporează lent, pentru o frăgezime aparte. După o zi la rece, mititeii devin bomba aromelor – bine legați, suculenți și cu acel gust clasic, dar dus la nivel de artă.

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată de vită (pulpa sau ceafă)
  • 400 g carne tocată de porc (ceafă sau piept, cu ceva grăsime)
  • 1 lingură rasă de sare
  • 1 linguriță rasă de piper negru măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță ienibahar măcinat
  • 4-5 căței de usturoi pisați (sau frecați cu sare ca o pastă)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 ml supă de oase (sau apă minerală rece, dacă n-ai supă)
  • Opțional: 1 lingură de ulei pentru modelare

Mod de preparare:

1. Carnea trebuie să fie proaspăt tocată, de preferat acasă sau la măcelărie, cu puțină grăsime – secretul frăgezimii.

2. Amestecă toate condimentele uscate cu carnea: sare, piper, boia, cimbru, ienibahar.

3. Adaugă usturoiul frecat și bicarbonatul, apoi toarnă treptat supa rece (sau apa minerală) și frământă 10-15 minute cu mâna până devine o compoziție lipicioasă și omogenă.

4. Acoperă bolul cu folie alimentară și bagă-l la frigider minimum 12 ore. Ideal, 24 de ore. Asta-i cheia pentru gust și textură perfecte.

5. Scoate din frigider cu o oră înainte de gătire. Modelează mititeii ușor umeziți cu apă sau puțin ulei, în forma clasică – nici prea groși, nici prea subțiri.

6. Grătarul trebuie să fie încins bine! Pune mititeii și întoarce-i des, fără să-i înțepi, ca să nu piardă sucul. Lasă-i să prindă crustă, dar să rămână moi în interior.

Tips and tricks:

1. Nu pune ou sau pesmet! Strică textura.

2. Nu-i prăji în ulei, nu-i fierbe. Doar grătar sau tigaie-grill cu răbdare.

3. Servește-i cu muștar clasic, pâine caldă și un strop de murătură dacă e iarnă. Sau cu bere, dacă e vară și chef de stat pe terasă.

Tags: Rețete de mici

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară