Vă voi împărtăși rețeta mea de sos de rosii cu hrean si usturoi. Pentru mine este moderat de picant dar depinde foarte mult de cat de iute este hreanul si usturoiul.
Voi puteti ajusta cantitatea de hrean si usturoi, in functie de gustul vostru. Preparatul se pastreaza foarte bine si pe timpul iernii, chiar si fara sterilizare dar daca vreti sa sterilizati produsul, o puteti face.
Vom avea nevoie:
- roșii – 3 kg
- usturoi curatat – 300 gr
- radacina de hrean curatat – 300 gr
- sare – 100 gr
- zahăr – 50 gr
Preparare:
Spălăm totul și pregătim sosul picant – este important sa taiati cotoarele rosiilor. Le macinam pe toate, le puteti trece printr-o masina de tocat carne, puteti folosi un blender. Se toarnă într-un bol incapator. Nu îndepărtați coaja roșiilor.
Apoi, treceți hreanul prin mașina de tocat carne. Pentru a nu vă lăcrima ochii, puneți o pungă de plastic pe masina (in zona in care iese hreanul deja tocat). Repeta procedeul cu usturoiul. Apropo, pentru ca hreanul să fie macinat ușor cu mașina de tocat carne, îl congelez puțin.
Transferați usturoiul și hreanul in bolul de roșii și adăugați sare și zahăr. Se amestecă și se lasă o oră. În această oră, mai amestecam din cand in cand. Este necesar ca tot zaharul sa se dizolve.
Spălați bine borcanele și capacele, turnați apă clocotită peste ele și mai apoi ștergeți. Punem sosul in borcane si punem in frigider iar daca aveti un beci, le puteti depozita acolo.
Spor la treaba!