angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Ardei kapia în sos de roșii: un preparat delicios pentru iarnă

Ardei kapia in sos de rosii

Astăzi vă împărtășesc unul dintre preparatele mele preferate pentru iarna „Ardei kapia in sos de roșii”. Fac cel puțin 20 de borcane pentru a le putea avea in camara până în sezonul viitor.

Preparatul acesta este minunat ca garnitura pentru orice tip de mancare – paste, carne, cartofi sau chiar poate fi servit ca atare. Este delicios, hrănitor, satios si foarte bun.

Eu am folosit 2.5 kg de ardei kapia insa daca vreti ca preparatul sa fie mai „plin” de ardei (fara a mari cantitatea de sos) si cu mai putin sos, atunci puteti folosi chiar si 3 kg. Reteta iese foarte buna si cu ardei gras sau gogosari.

Ingrediente:

  • Ardei gras/kapia – 2,5 kilograme
  • Suc de roșii – 1,5 litri
  • Pastă de tomate – 300 de gr
  • Sare – 1 lingura
  • Zahăr – 8 linguri
  • Oțet 9% – 1 lingură
  • Ulei de floarea soarelui – 100 ml

Probabil ca veti fi surprinsi de cantitatea mare de zahar din reteta dar noua ne place un gust usor dulce. Voi puteti reduce aceasta cantitate, in functie de gusturile familiei voastre.

Preparare:

Așadar, curăț ardeiul și îl tai în 4-6 părți în funcție de mărimea ardeiului, nu este necesar să-l mărunțiți foarte tare.

Apoi prajesc feliile de ardei felii in ulei 2 minute pe fiecare parte – prajim totul la foc mic pentru a ne asigura ca nu „facem toata bucataria numai ulei”. Am pus destul de mult ardei, așa că această procedură nu-mi ia prea mult timp. Pentru aceasta reteta am folosit suc de rosii facut in casa, de mine, gasiti si voi reteta aici.

Îmi place foarte mult și când sosul nu curge, așa că adaug pastă de roșii în acest sos.

Ardeiul este deja gata. L-am pus intr-o cratita, adaug sucul si pasta de rosii. Imediat ce fierbe, pun sare si zahar, apoi otet. Gătesc nu mai mult de 10-15 minute.

Rămâne doar să puneti preparatul fierbinte în borcane sterile, să închideți ermetic cu un capac, să le înfășurați intr-o patura până se răcește. Această cantitate de ingrediente mi-au iesit 7 borcane de 500 de ml fiecare.

Și, ca întotdeauna, avem tradiția de a lăsa cateva linguri si pentru testare. Pofta buna tuturor!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară