Briose de brânză la cuptor, demne de laude pentru ca sunt extraordinar de bune. Aluatul delicat de brânză este atât de delicios încât este pur și simplu de nedescris. O opțiune excelentă pentru micul dejun, deoarece nu este doar gustos, ci și sănătos.
Ingrediente necesare pentru briose:
- Branză de vaci – 500g
- Oua – 4
- Făină – 4 linguri
- Praf de copt -1 linguriță
- Sare -1/3 linguriță
- Zahăr -2 lingurițe
Mod de preparare:
Într-un bol, pune 500g de brânză de vaci (eu am făcut branza acasă – dar puteti folosi o branza proaspata de vaci, din comert) sparge 4 ouă, adaugă 1/3 linguriță sare, 2 lingurițe zahăr și amestecă totul cu un blender.
Adaugă 4 linguri de făină, 1 linguriță praf de copt și amestecă. Unge o tavă de muffins cu unt. Pune 1 lingură de aluat de brânză. Coace într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de 15 minute până devin aurii.
Briosele pot fi servite atat calde cat si reci – eu le servesc mereu cu o dulceata acrisoara de fructe (facuta de mine) dar voi le puteti servi cum doriti. Chiar puteti adauga si cateva fructe congelate in compozitie – ies absolut delicioase.
Voi fi bucuroasa dacă vei găsi această rețetă utilă. Va doresc spor la gatit si pofta buna!
Branza de vaci este un ingredient minunat pentru multe rețete, de la deserturi până la feluri principale pentru ca este ușor de integrat în bucătăria de zi cu zi. Cu un gust delicat și o textură moale, branza de vaci adaugă o umplutură bogată și cremoasă pentru tarte, plăcinte și chiar clătite.
Este de asemenea o alegere excelentă pentru a face sandvișuri sau pentru a o adăuga în salate pentru un plus de proteine și cremozitate. De asemenea, poate fi servită simplă, cu fructe proaspete sau dulceață, pentru un gust delicios și sănătos.
Astfel, branza de vaci devine un element esențial în bucătăria oricui dorește să experimenteze cu arome și texturi noi, aducând mereu un plus de savoare și prospețime în preparatele culinare.