angela.
24 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Rețeta de cornuri pufoase a bunicii mele – le puteți umple cu gem, dulceață sau ciocolată

Cornuri umplute cu ciocolata

Aceasta reteta o stiu de la bunica mea insa ea umplea cornurile cu gem sau cu magiun iar eu, de cele mai multe ori, le umplu cu ciocolata. Dar, chiar si asa, cu orice alegeti sa le umpleti, acestea sunt foarte pufoase si moi la interior.

Minunate pentru orice moment al zilei si pot fi servite chiar si la micul dejun, alaturi de o cana de lapte cald. Apropo, ies delicioase si umplute cu branza de vaci.

Cornuri cu ciocolată într-un mod simplu și super delicios, cu ingrediente disponibile! Incredibil de delicioase și frumoase, le pregătesc mereu copiilor pentru școală!

Ingrediente:

  • 250 ml lapte cald
  • 1 lingurita drojdie uscată (7 g)
  • 1 albuș de ou
  • 8 g zahăr vanilat
  • 3 linguri zahăr granulat
  • 4 linguri ulei
  • 500 g făină
  • 1 linguriță rasa cu sare
  • 40 g unt (topit)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • ciocolată
  • zahăr pudră
  • gălbenuș + 1 lingură lapte

Preparare:

Într-un bol, adaug lapte cald, drojdie, zahăr vanilat și zahăr și amestec. Apoi adaug ulei și albuș de ou.

Adaug făină și sare, frământ aluatul, acopăr cu folie de plastic și las să se odihnească timp de 1 oră pentru a creste frumos.

Dupa ce a crescut suficient si si-a dublat volumul, incep sa formez bile din aluat. Aceste bile le intind in foi (nu foarte groase dar nici subtiri).

Ung prima foaie cu unt topit la temperatura camerei și presar cu amidon de porumb. Pun a doua foaie deasupra și fac la fel cu ea. Suprapun toate foile împreună, una peste alta.

Mai întâi apăs toate foile cu mâinile. Apoi le întind într-o foaie mai mare și mai uniformă. Tai în 16 triunghiuri și fac o tăietură mică în partea de sus a fiecăruia.

Pun ciocolată (voi le umpleti cu ce doriti) și rulez cornurile.

Pun hârtie de copt în tava și așez cornurile – las distanta intre ele. Le ung deasupra cu amestecul de gălbenuș și lapte. Le pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.

Presar cornurile gata coapte, cu zahăr pudră si ies incredibil de delicioase! Pofta buna!

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară