angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Rețetă simplă pentru pâine de casă – crocantă și pufoasă!

cea mai buna franzela de casa

Când vrei o pâine caldă, proaspăt scoasă din cuptor, dar fără bătăi de cap, aceste pâinici de casă sunt alegerea perfectă. Cu doar câteva ingrediente de bază și un timp scurt de lucru, obții niște pâini fragede la interior și crocante la exterior, exact cum trebuie. Sunt ideale pentru sandvișuri, gustări sau servite alături de supe și mâncăruri cu sos.

Rețeta e simplă și de efect: nu ai nevoie de mixer, maia sau tehnici complicate. Doar frământare, răbdare și un cuptor bine încins. Dacă le lași să se răcească pe un grătar după coacere, vor păstra perfect textura crustei.

De ce avem nevoie:

  • 10 g drojdie proaspătă
  • 250 ml apă caldă
  • 10 g zahăr
  • 7 g sare
  • 320 g făină pentru pâine

Cum procedăm:

1. Începem prin a sfărâma drojdia într-un bol. Turnăm apa și adăugăm zahărul, sarea și făina. Amestecăm bine totul și frământăm până obținem un aluat neted și frumos. Lăsăm la dospit timp de 1 oră.

2. După ce a trecut timpul de dospire, presărăm făină pe planșetă și împărțim aluatul în 4 părți egale. Din fiecare bucată formăm o turtă, pe care o rulăm, exact cum se vede în imagine.

3. Așezăm rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu un prosop și le lăsăm să se odihnească puțin. Apoi ungem pâinicile cu apă și presărăm puțină făină deasupra.

4. Coacem la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute. Și gata!

Vă dorim poftă bună!

Cateva sfaturi:

🥖 Folosește apă călduță, nu fierbinte, ca să nu distrugi drojdia. Temperatura ideală e cât să ții degetul în ea fără disconfort.

💨 Pentru o crustă mai crocantă, pune un bol cu apă fierbinte pe fundul cuptorului în timpul coacerii – aburul ajută la formarea unei cruste perfecte.

🔪 Lasă pâinicile să se răcească pe un grătar metalic, nu direct pe tavă – altfel se vor înmuia pe fund.

Tags: Retete de paine

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară