angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Chiftele de pui, suculente și moi, cu sos picant de casă

Chiftele suculente de pui

Cauți o rețetă rapidă și delicioasă pentru cină? Aceste chiftele suculente de pui cu sos picant de casă sunt alegerea perfectă. Prepară-le conform instrucțiunilor noastre simple și bucură-te de ele alături de întreaga familie!

Chiftelele de pui sunt o modalitate excelentă de a savura un preparat favorit într-o nouă variantă. Sosul picant de casă adaugă o aromă inconfundabilă mâncării, pe care o vei îndrăgi.

Prepararea este rapidă, ingredientele sunt accesibile, iar rezultatul este extrem de gustos.

Ingrediente pentru chiftele:

  • 1 kg carne tocată de pui
  • 180 g ceapă (tăiată mărunt)
  • 60 g ardei (tăiat mărunt)
  • 20 g pătrunjel (tăiat mărunt)
  • 20 g usturoi (tăiat mărunt)
  • 25 g pesmet
  • Sare după gust
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță piper negru

Prepararea chiftelelor:

Într-un bol, amestecă carnea tocată de pui, ceapa tăiată mărunt, ardeiul, pătrunjelul și usturoiul.

Adaugă pesmetul, sarea, paprika, fulgii de chili, chimenul și piperul negru.

Amestecă totul bine până când ingredientele sunt complet integrate.

Umezește-ți mâinile și formează chiftele mici din amestec. Poți folosi bețișoare pentru a modela sau le poți face în forma dorită.

Pune chiftelele formate în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru sos:

  • Puțin ulei vegetal
  • 100 g ceapă (tăiată în sferturi)
  • 100 g ardei
  • 10 g usturoi
  • 200 g roșii
  • Ardei iute (opțional)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • Sare după gust
  • 1 cană apă
  • Putin otet

Prepararea sosului:

Într-o cratiță, încălzește puțin ulei vegetal.

Adaugă ceapa tăiată în sferturi, ardeiul, usturoiul, roșiile și ardeiul iute (opțional). Prăjește la foc mare timp de aproximativ 5 minute.

Adaugă pasta de tomate și sare după gust, amestecând. Toarnă o cană de apă și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.

După 20 de minute, adaugă otetul.

Mixează toate ingredientele cu un blender până obții un sos omogen.

Gătirea chiftelelor:

Într-o tigaie, adaugă puțin ulei și încinge-l.

Așază chiftelele în tigaie și prăjește-le la foc mediu până când sunt gătite.

În tigaia preîncălzită, toarnă o parte din sosul pregătit. Deasupra adaugă orezul fiert și așază chiftelele gătite lângă el.

Servește cu sosul pregătit și bucură-te de masă!

Sfaturi:

Chiftelele pot fi pregătite dinainte și păstrate în frigider – vor fi și mai suculente.

Dacă nu ești fan al preparatelor foarte picante, poți omite ardeiul iute sau îl poți înlocui cu ardei dulce.

Chiftelele se potrivesc perfect cu orez fiert sau piure de cartofi.

Tags: Retete de chiftele

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

dulceata delicioasa de conuri de pin
Rețete

Dulceață naturală din conuri de pin pentru iarnă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară