angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Socată cu lămâie și socată cu mentă – două rețete care trebuie încercate

cea mai buna socata cu menta si lamaie

Deoarece este sezonul florilor de soc, m-am hotărât ca, pe lângă sirop, să încerc să prepar și o băutură fermentată, carbogazoasă, din flori de soc.

Este prima mea încercare de acest fel, așa că sunt foarte curioasă cum va ieși. Am pregătit două variante. Una doar cu flori de soc, iar în a doua am adăugat mentă și roiniță ☘️

Cum am procedat?

Într-un borcan de 5 litri am pus 400 g zahăr cristal, am tăiat 2 lămâi mari (fără coajă – acolo se află mulți compuși chimici, ideal este să folosiți lămâi bio). Am umplut borcanul până la jumătate cu flori de soc. În cel de-al doilea borcan, pe lângă florile de soc, am adăugat și mentă și roiniță. Am pus puțin oțet de mere și am turnat apă rece (ideal apă fiartă și răcită). Am amestecat bine totul și am pus borcanele pe pervaz, la soare.

Fermentația ar trebui să dureze aproximativ 7 zile (poate dura mai mult sau mai puțin – trebuie observat). Limonada trebuie amestecată o dată pe zi.

Am acoperit gura borcanelor cu folie alimentară (puteți folosi și o bucată de material textil), peste care am așezat capacele, dar **nu le-am închis ermetic**! Dacă borcanele ar fi închise, procesul de fermentație ar putea duce la acumularea de presiune, care ar putea face capacul să sară, iar limonada ar ajunge peste tot și nu ne dorim asta!

Acum amestec în fiecare zi și observ cum evoluează băutura.

Țineți-mi pumnii, să iasă bine!

Acum este deja a 4-a zi și ambele limonade au început să facă ușor bule. Vă avertizez: **nu umpleți borcanele până sus**, pentru că vi se va întâmpla ce mi s-a întâmplat mie azi. Cum procesul de fermentație s-a activat, efervescența a făcut ca peretele de sub fereastră să fie acum plin de limonadă de soc. Mama a fost tare „încântată”

Și încă un mic sfat. Când am gustat limonada, mi s-a părut prea dulce, așa că data viitoare voi pune cu siguranță mai puțin zahăr. Totuși, este adevărat că în timpul fermentației zahărul se consumă, deci vom vedea cum va fi gustul final.

Tags: Rețete cu mentăRetete cu soc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară