angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Înghețată delicioasă de cafea, făcută acasă! Rețetă gata în 5 minute!

Inghetata de cafea

Zilele călduroase de vară cer ceva special pentru a te răcori! Ce spui de înghețată de cafea făcută în casă, cu ciocolată, care îți va aduce un zâmbet pe buze? Poți face această rețetă simplă în doar 5 minute, iar rezultatul te va uimi.

Uită de înghețata cumpărată din magazin plină de aditivi. Cu rețeta noastră, vei prepara o delicatesă delicioasă cu ingrediente de calitate, care va încânta atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Ingrediente necesare:

  • 4 gălbenușuri
  • 120 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolată (1/2 bară)
  • 400 ml smântână pentru frișcă (33-36% grăsime)
  • 20 g cafea instant Nescafé
  • 80 g zahăr
  • 60 ml apă foarte rece

Instructiuni de preparare:

Pregătirea cremei de ou:

Într-un bol, amestecă 4 gălbenușuri cu 120 g zahăr și amestecă bine.

Adaugă 200 ml lapte și amestecă bine. Trebuie sa aduci amestecul la fierbere amestecând încontinuu până când începe să se îngroașe.

Toarnă crema într-un bol, acoperă-l cu folie de plastic și lasă-l să se răcească în frigider.

Pregătirea ciocolatei:

Toacă sau dă la răzătoare ciocolata (50 g).

Pregătirea cremei de frișcă:

Într-un bol, bate 400 ml de smântână pentru frișcă până când devine fermă.

Amesteca bine cafeaua instant (20 g) cu 80 g zahăr și 60 ml de apă foarte rece. Bate până când se formează un amestec de cafea gros și neted.

Treptat, bate crema de ou răcită în crema de frișcă bătută.

Adaugă amestecul de cafea și amestecă ușor pentru a combina totul. Amestecă ciocolata tocată sau răzuită în amestec.

Congelarea:

Toarnă amestecul finit într-un recipient rezistent la congelare. Congelează și lasă-l să se solidifice, ideal peste noapte sau cel puțin 4-6 ore până când înghețata este fermă.

Înainte de servire, lasă înghețata să se înmoaie ușor la temperatura camerei (cam 4-5 minute) pentru a putea fi mai ușor de servit.

Servește în boluri sau conuri și bucură-te de delicioasa înghețată de cafea cu ciocolată.

Poftă bună!

SFATURI:

Pentru un gust de cafea și mai intens, poți adăuga o linguriță de espresso.

Dacă nu îți place ciocolata neagră, folosește ciocolată cu lapte sau albă.

Poți decora înghețata cu fructe proaspete, frișcă sau fulgi de ciocolată.

Această înghețată de cafea făcută în casă este desertul perfect pentru vară. Este rapidă, ușor de făcut și incredibil de delicioasă!

Tags: Prăjitură cu cafeaRețete de înghețată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară