Reteta aceasta o am de la bunica mea, este o reteta usor de facut si care are un gust minunat. Atunci cand o mananci se topeste in gura.
Pentru asta ai nevoie de:
- 3 cani de faina
- 1 pachet de margarina
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- Jumatate cana de lapte
- 500 gr mere
- 1 zahar vanilat Bourbon
- Gris, scortisoara
- Putina sare, drojdie
Pentru inceput razuim merele, le punem intr-o cratita si 10 minute le lasam pe foc mic invartind mereu in ele. Se freaca bine margarina cu faina, cand e frecata bine adaugam numai galbenusul de la oua, zaharul, laptele si zaharul vanilat Bourbon.
Toate acestea se framanta bine pana amestecul devine pasta. Drojdia o frecam cu putina sare si punem peste ea lapte apoi o adaugam in compozitia de mai sus. Framantam din nou totul foarte bine si daca mai este nevoie mai adaugam faina(aluatul trebuie sa fie mai moale, asadar nu il incarcam cu faina).
Impartim alauatul in 2 parti egale. Cu sucitorul intindem prima foaie si o punem in tava tapetata cu faina. Peste prima foaie presarm gris apoi punem merele, peste ele presaram din nou putin gris si scortisoara.
Intindem si cealalta foaie, o punem peste si o impungem.(Cu ajutorul unei furculite eu impung prajitura pentru ca arata mult mai bine dupa ce este copata, poti sa vezi asta in imaginile de la mai jos).
O punem la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute. Cand este coapta o scoatem, o lasam sa se raceasca si putem sa o pudram cu zahar pudra( eu folosesc zahar pudra cu aroma de vanilie).