angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Tort cu ananas și migdale – un desert atât de bun încât se topește în gură

Tort cu ananas și migdale reteta usoara

Tortul cu ananas și migdale are un gust delicios. Îmi place atât de mult, încât îl prepar ori de câte ori am ocazia. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos. Încearc-o și tu!

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri, 100 gr unt
  • 320 gr zahăr, 300 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 150 gr făină de grâu, zahăr pudră (pentru decor)
  • 1/2 plic praf de copt, 4 albușuri
  • 1 compot de ananas, 1 budincă de vanilie, 200 gr migdale

Mod de preparare:

Batem 2 gălbenușuri cu 60 gr de zahăr, apoi adăugăm 50 gr de unt topit și amestecăm ușor, cât să se combine ingredientele. Adăugăm 75 gr de făină cu un sfert de pliculeț de praf de copt și o adăugăm în vasul cu gălbenușuri și unt. Amestecăm bine și întindem amestecul obținut într-o tavă (eu am folosit una cu diametru de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt.Tort cu ananas și migdale reteta rapidaBatem 2 albușuri până obținem o spumă tare, apoi adăugăm treptat 100 gr de zahăr. Amestecăm bine până obținem o spumă tare și lucioasă. Punem spuma de albușuri peste amestecul de gălbenușuri din tavă.Tort cu ananas și migdale bezeaPresărăm deasupra 100 gr migdale și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute.Tort cu ananas și migdale reteta simplaRepetăm procedeul cu ingredientele rămase, astfel încât să obținem două blaturi la fel. Tăiem unul dintre cele două blaturi în 12 bucăți.Tort cu ananas și migdale mod preparareBlatul întreg îl așezăm înapoi în tavă.Tort cu ananas și migdale ingredienteTurnăm puțin suc din compotul de ananas peste budincă și amestecăm. Sucul din compot care ne-a mai rămas îl punem la fiert, într-o cratiță. Când începe să fiarbă, adăugăm budinca și amestecăm. Nu este necesar să adăugăm zahăr, deoarece sucul este suficient de dulce. Adăugăm ananasul tocat din compot în budinca de vanilie și amestecăm.

Tort cu ananas și migdale preparare budincaTurnăm budinca fierbinte peste blatul din tavă.

Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste umplutura de ananas și adăugăm deasupra cel de-al doilea blat.Tort cu ananas și migdale-lista ingredientePunem tortul la frigider pentru câteva ore. Este de preferat să lăsăm tortul la frigider o noapte întreagă.Tort cu ananas și migdale retetaÎnainte de a tăia tortul, presărăm zahăr pudră deasupra. Poftă bună și spor la gătit!

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară