Cred că fiecare dintre noi a încercat deja acasă diverse prăjituri și deserturi fără coacere. În această rețetă avem o cremă fină din brânză de vaci și smântână, iar fructele pot fi alese în funcție de sezon. Eu am folosit piersici din compot, pentru că trebuia să le consum, dar acest desert este foarte gustos și cu fructe proaspete.
Lista ingredientelor este pentru un vas cu dimensiunile de 24 x 22 cm și o înălțime de 7 cm.
Ingrediente cremă:
- 500 g brânză de vaci fină
- 400 g iaurt cremos
- 300 g unt tartinabil
- 200 g zahăr pudră
- 4 buc zahăr vanilat
Altele:
- 300 g pișcoturi
- 150 ml sirop + fructe
Mai întâi, cu un tel, amestecăm ingredientele pentru cremă. Pregătim vasul în care vom așeza straturile de ingrediente. Este bine să folosim o folie mare cu care căptușim vasul, astfel încât să rămână suficientă folie pe margini pentru a înveli desertul la final.
Fiecare pișcot se înmoaie pe o parte în sirop și se așază cu partea uscată în jos, pe fundul tăvii. Acoperim astfel tot fundul vasului – în locul blatului copt.
Peste pișcoturi întindem aproximativ o treime din cremă, așezăm deasupra fructele și le presăm ușor cu palma în cremă. Peste fructe adăugăm din nou cremă (păstrăm puțin pentru stratul final). Deasupra punem alt strat de pișcoturi înmuiate și le presăm bine cu palma.
Peste ultimul strat de pișcoturi întindem restul de cremă. Ridicăm folia mai întâi de pe două laturi opuse și o împăturim, apoi repetăm același lucru și cu celelalte laturi. Astfel, desertul va fi fixat și ambalat.
Introducem vasul la frigider și îl lăsăm să se întărească bine. Apoi scoatem desertul cu tot cu folie din vas, îl despachetăm și îl tăiem ca pe orice prăjitură.