angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, cremă de brânză și piersici

prajitura cu piersici si piscoturi

Cred că fiecare dintre noi a încercat deja acasă diverse prăjituri și deserturi fără coacere. În această rețetă avem o cremă fină din brânză de vaci și smântână, iar fructele pot fi alese în funcție de sezon. Eu am folosit piersici din compot, pentru că trebuia să le consum, dar acest desert este foarte gustos și cu fructe proaspete.

Lista ingredientelor este pentru un vas cu dimensiunile de 24 x 22 cm și o înălțime de 7 cm.

Ingrediente cremă:

  • 500 g brânză de vaci fină
  • 400 g iaurt cremos
  • 300 g unt tartinabil
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 buc zahăr vanilat

Altele:

  • 300 g pișcoturi
  • 150 ml sirop + fructe

Mai întâi, cu un tel, amestecăm ingredientele pentru cremă. Pregătim vasul în care vom așeza straturile de ingrediente. Este bine să folosim o folie mare cu care căptușim vasul, astfel încât să rămână suficientă folie pe margini pentru a înveli desertul la final.

Fiecare pișcot se înmoaie pe o parte în sirop și se așază cu partea uscată în jos, pe fundul tăvii. Acoperim astfel tot fundul vasului – în locul blatului copt.

Peste pișcoturi întindem aproximativ o treime din cremă, așezăm deasupra fructele și le presăm ușor cu palma în cremă. Peste fructe adăugăm din nou cremă (păstrăm puțin pentru stratul final). Deasupra punem alt strat de pișcoturi înmuiate și le presăm bine cu palma.

Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, cremă de brânză și piersici

Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, cremă de brânză și piersici

Peste ultimul strat de pișcoturi întindem restul de cremă. Ridicăm folia mai întâi de pe două laturi opuse și o împăturim, apoi repetăm același lucru și cu celelalte laturi. Astfel, desertul va fi fixat și ambalat.

Introducem vasul la frigider și îl lăsăm să se întărească bine. Apoi scoatem desertul cu tot cu folie din vas, îl despachetăm și îl tăiem ca pe orice prăjitură.

Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, cremă de brânză și piersici

Prăjitură fără coacere cu pișcoturi, cremă de brânză și piersici

Tags: Desert cu piersiciPrăjitură fără coacere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară