angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Ruladă delicioasă fără coacere: cu biscuiți, unt și cocos

rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Această ruladă de biscuiți cu cremă de cocos este un desert rapid, fără coacere, perfect pentru momentele când vrei ceva dulce și consistent, dar nu ai timp pentru prăjituri elaborate. Aluatul din biscuiți măcinați, pudră de budincă, rom și cafea se prepară ușor, iar crema fină de unt cu zahăr vanilat și cocos ras adaugă un strat aromat și contrast plăcut. Este o rețetă clasică reinterpretată, cu un gust intens de cacao și o textură moale, dar compactă.

Rulada se prepară din ingrediente accesibile, se montează ușor și se porționează frumos după ce a stat la rece. Nu necesită coacere, ci doar un pic de răbdare pentru întărire, fiind perfectă pentru ocazii rapide sau ca desert de weekend.

Ingrediente blat:

  • 3  pachete biscuiți
  • 150  g zahăr pudră
  • 60 g budincă de cacao (praf)
  • 2  linguri miere
  • 2 linguri rom
  • 1 lingură praf de cacao
  • după gust cafea măcinată (boabe măcinate proaspăt) (optional)

Crema:

  • 100 g cocos ras
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 150 g unt

Mai întâi preparăm crema. Batem untul cu zahărul și vanilia până devine spumos, apoi încorporăm cocosul.

Pentru aluat, dăm biscuiții Marina pe răzătoare (ca pe nuci) sau îi mărunțim fin în blender. Făina de biscuiți se pune într-un bol, se adaugă budinca BB – doar praful, nu-l înlocuiți cu alt tip. Compoziția budincii BB: făină de biscuiți, amidon de porumb, cacao (11,5%) și zahăr.

Adăugăm mierea, romul, zahărul și cacaoa. Amestecul se toarnă cu cafea boabe proaspăt preparată și fierbinte. (Eu fierb o cană mai mare, pun 100 ml în aluat și completez treptat, după nevoie.) Se frământă un aluat care să nu se lipească de mâini.

Se lucrează imediat cu aluatul, cât timp este puțin cald de la cafea, ca rulada să nu se crape. Aluatul se întinde pe o folie de aluminiu, se unge cu crema pregătită și se rulează.

Ruladă cu cocos, fără coacere

Rulada rulată se înfășoară în folie de aluminiu și se pune la rece în frigider până se întărește. Se taie felii înainte de servire.

Ruladă cu cocos, fără coacere

Această ruladă se păstrează foarte bine la frigider și se taie cel mai bine cu un cuțit cu lamă subțire, trecut prin apă caldă. Este ideală pentru platouri de prăjituri asortate sau pentru o gustare dulce lângă cafea.

Sfaturi utile:

Folosește cafea fierbinte pentru a lega bine aluatul – ușurează frământarea și previne crăparea la rulare.

Întinde aluatul pe folie de aluminiu sau folie alimentară pentru a-l rula ușor și uniform.

Lasă rulada la rece cel puțin 4 ore – va fi mai fermă și se va tăia perfect.

Tags: Desert cu nucă de cocosPrăjitură fără coacereRuladă de cocos

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară