angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Prăjitură cu trufe de ciocolată și banane: cred că este cea mai bună prăjitură pe care o fac

prajitura cu trufe de ciocolata si banane

Această prăjitură este un adevărat spectacol de texturi și arome: blaturi pufoase, cremă fină de trufe cu mascarpone, budincă aromată de banane și un strat de gelatină cu fructe care oferă prospețime și echilibru. Este genul de desert care impresionează nu doar prin gust, ci și prin aspect — perfect pentru sărbători sau ocazii speciale.

Deși pare elaborată, fiecare etapă este ușor de urmat, iar rezultatul final merită din plin efortul. Vei obține o prăjitură elegantă, cu un contrast plăcut între ciocolata intensă, crema ușoară și notele fructate ale bananei. Pregătește-ți tava, pentru că urmează un desert deosebit!

Ingrediente blat:

coacem două astfel de blaturi (atenție! Dacă vrei să coaceți direct un blat din 6 ouă și să-l taieți în două după coacere, folosește mai mult zahăr și făină, de exemplu 3/4 cană zahăr și 1 cană făină)

  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri făină de patiserie
  • un praf de praf de copt

Pregatirea blatului:

Albușurile le batem spumă. Adăugăm treptat, câte o lingură, zahărul, mixând puțin după fiecare adăugare. Adăugăm câte un gălbenuș, mixând fiecare până se încorporează în aluat. Turnăm uleiul.

La final, adăugăm făina cu praful de copt și amestecăm ușor cu spatula. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (21×32 cm). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 13-15 minute.

Pregătim al doilea blat în același mod.

Cremă de trufe:

  • 330 ml smântână 36%
  • 250 g brânză mascarpone
  • 170 g trufe (bombonele de ciocolată)
  • 1 linguriță ușor plină de gelatină

Cremă de budincă cu gelatină:

  • 3 și 1/3 cană lapte
  • 2 pachete de budincă de banane, fără zahăr
  • 2 pachete de gelatină, lămâie sau gelatina cristalină

În plus:

  • 2 pachete de gelatină lămâie
  • 2-3 banane

Preparare cremă de trufe de ciocolata:

Trufele le tăiem în felii subțiri.

Încălzim smântâna. Chiar înainte de a da în clocot, o luăm de pe foc și adăugăm trufele tăiate. Amestecăm până când trufele se dizolvă. Lăsăm să se răcească (după ce se răcește, putem pune amestecul în congelator pentru aproximativ 30 de minute sau câteva ore în frigider).

Gelatina o hidratăm cu 3-4 linguri de apă rece și o lăsăm să se umfle. Apoi o încălzim la foc mic până se dizolvă complet.

Smântâna trufată o batem până devine tare. La final, adăugăm mascarpone și gelatina dizolvată (o putem amesteca mai întâi cu 1 lingură de cremă).

Peste primul blat, întindem crema de trufe. Acoperim cu al doilea blat.

Cremă de budincă:

În 250 ml lapte dizolvăm praful de budincă (2 pachete de budincă de banane, fără zahăr).

Peste restul de lapte, îl punem într-o oală mare și îl aducem la fierbere. Turnăm amestecul de budincă într-un fir subțire, amestecând continuu (cel mai bine cu o lingură de lemn). Gătim câteva minute până se îngroașă.

Luăm de pe foc și adăugăm gelatina în praful de gelatina cristalină (2 pachete). Amestecăm până se dizolvă complet. Lăsăm să se răcească câteva minute (crema ar trebui să se îngroașe puțin), apoi o turnăm peste tort, uniformizăm.

Gelatină:

Gelatină lămâie o dizolvăm în 3 căni (750 ml) apă. Lăsăm să se întărească.

Pe crema de budincă punem felii de banane, apoi le acoperim cu gelatina care începe să se întărească.

Tags: Desert cu bananePrăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară