angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjiturele umplute cu cremă și bezea de cocos: chiar că e cel mai bun desert!

Prajiturele cu frisca

Aceste prăjituri delicate și elegante sunt perfecte pentru orice ocazie specială. Combinația dintre aluatul fraged, crema fină de cacao și fulgii de cocos oferă un gust rafinat și o textură plăcută.

Prepararea acestor cocoșuri necesită un pic de răbdare, dar rezultatul final merită cu siguranță efortul. Încercați aceste delicii și bucurați-vă de succesul garantat la orice eveniment!

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g făină albă de tip 000
  • 200 g unt
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri de ou

Pregatirea aluatului:

Cernem făina și zahărul pudră într-un bol mare. Adăugăm untul la temperatura camerei și gălbenușurile de ou.

Frământăm până obținem un aluat omogen.

Pe o suprafață presărată cu făină, întindem aluatul la o grosime de aproximativ 2-3 mm. Folosind o formă rotundă (diametru de 4,5 cm), decupăm cerculețe.

Așezăm cerculețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 8 minute. Lăsăm să se răcească complet. Ar trebui să obținem aproximativ 60 de cerculețe.

Pentru bezeaua cu cocos:

  • 5 albușuri de ou
  • 300 g zahăr fin
  • 200 g fulgi de cocos

Pregatirea bezelei cu cocos:

Într-un bol, batem albușurile de ou cu zahărul fin pe baie de aburi până obținem o bezea fermă.

Luăm de pe foc și adăugăm fulgii de cocos, amestecând ușor.

Folosind un poș, formăm mici cuiburi de bezea pe hârtia de copt (unde am copt cerculețele de aluat, folosind urmele rămase ca ghid). Obținem aproximativ 60 de cuiburi.

Coacem la 120°C timp de aproximativ 20 de minute sau până când bezeaua este fermă. Lăsăm să se răcească complet.

Pentru cremă:

  • 200 ml lapte
  • 1 pachet de budincă de vanilie (40 g)
  • 100 g zahăr fin
  • 1 gălbenuș de ou
  • 250 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri cacao neagră

Pentru glazură:

  • 200 g glazură de ciocolată neagră Dr. Oetker
  • Gem de coacăze (pentru umplerea mijlocului prăjiturilor)

Pregatire cremă:

Într-un bol, amestecăm laptele cu gălbenușul de ou, budinca de vanilie și zahărul fin. Fierbem amestecul până obținem un pudding gros. Lăsăm să se răcească sub o folie alimentară.

Batem untul cu zahărul pudră și cacaoa până devine cremos, apoi adăugăm puddingul răcit treptat și amestecăm până obținem o cremă omogenă.

Asamblare:

Pe fiecare cerculeț de aluat, folosind un poș cu duză, aplicăm un strat de cremă pe margini, lăsând centrul liber pentru gem.

Adăugăm o linguriță de gem de coacăze în centrul fiecărui cerculeț. Așezăm deasupra cuiburile de bezea, presând ușor.

Dăm prăjiturile la rece pentru a se întări. După ce s-au întărit, scufundăm fiecare prăjitură în glazura de ciocolată topită și lăsăm să se scurgă excesul.

Lăsăm prăjiturile să se răcească complet înainte de a le servi.

Poftă bună!

Tags: Desert cu nucă de cocos

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară