angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Mini prăjiturele cu jeleu de zmeură – elegante și delicioase

prajiturele cu pandispan si zmeura

Aceste delicate și elegante mini prăjituri cu zmeură și aromă de punc sunt ca niște bijuterii dulci, care vor înfrumuseța orice masă festivă. Combinația dintre zmeura suculentă, aroma delicioasă de rom și glazura bogată din zahăr creează o experiență armonioasă pentru papilele gustative.

Sunt alegerea ideală pentru momentele în care doriți să le oferiți celor dragi ceva deosebit, dar în același timp ușor și răcoritor. Aceste prăjituri vor încânta nu doar prin gust, ci și prin aspectul lor, care pur și simplu te invită să le guști.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr cristalin
  • Un praf de sare
  • 150 g făină semi-albă + 1/2 plic de praf de copt (cernută)
  • 1 plic de zahăr vanilat (opțional)

1. Prepararea aluatului pentru blat: Într-un bol mai mare, bateți ouăle cu zahărul și un praf de sare până obțineți o spumă deschisă. Cerniți făina cu praful de copt și încorporați-o ușor în amestecul de ouă. Turnați aluatul într-o tavă ușor tapetată cu făină și întindeți-l uniform.

2. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute, până devine auriu. După coacere, lăsați blatul să se răcească.

3. Între timp, amestecați romul, siropul de zmeură (sau sucul), apa și gemul de zmeură. Tăiați blatul răcit în două jumătăți. Ungeți prima jumătate cu siropul de punc pregătit și acoperiți cu cealaltă jumătate de blat.

Pentru sirop:

  • 100 ml rom
  • 100 ml sirop de zmeură sau suc proaspăt de zmeură
  • 50 ml apă
  • 3 linguri de gem de zmeură

Pentru glazura de zahăr:

  • 200 g zahăr pudră cernut
  • 3-4 linguri de apă fierbinte
  • Câteva picături de suc de lămâie sau după gust
  • Culori alimentare (roz)

Pentru decor:

  • Zmeură proaspătă
  • Rozmarin proaspăt (opțional)

4. Glazura de zahăr: Cerniți zahărul pudră într-un bol și adăugați treptat apa fierbinte și sucul de lămâie. Amestecați până obțineți o consistență netedă. La final, adăugați colorantul alimentar roz, conform culorii dorite, și aplicați glazura pe deasupra mini prăjiturilor.

5. Din blat tăiați mici cercuri. Pe fiecare mini prăjitură puneți o zmeură proaspătă și decorați cu un frunza de rozmarin. Puneți prăjiturile la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca glazura să se întărească și aromele să se îmbine perfect.

Prietenilor, vă dorim poftă bună!

Tags: Prajituri cu zmeura

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară