angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Când pui sare pe cartofii prăjiți: motivul pentru care nu iți ies crocanți ca la restaurant

cartofi-prajiti

Știu că poate sună ciudat, dar credeți-mă pe cuvânt că sunt PUȚINE gospodinele care știu când se presară sare peste cartofii prăjiți pentru a le oferi savoare maximă . Ele trebuie să ia în considerare câtiva pași pentru a găti cei mai crocanți șu gustoși cartofi prăjiți.

Cartofii prăjiți sunt, statistic tipul de mâncare care este preferatul majorității. Și, cu toate acestea, doar câteva gospodine cunosc momentul potrivit pentru a adăuga sarea și motivul pentru care rețeta lor nu este perfectă. Deși gătirea lor este simplă, există anumite tertipuri pe care oricine ar trebui să le învețe.

Unii aleg să presare sarea în timp ce îi prăjesc, dar sarea va extrage toată umezeala de pe suprafața lor și nu se vor rumeni corespunzător. Cei mai renumiți bucătari susțin că sarea ar trebui adăugată la final, după ce au fost gătiți. Ei sugerează să îi așezați pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.

Dacă doriți ca cartofii să fie crocanți, evitați să acoperiți tigaia cu un capac. Bucătarii recomandă, de asemenea, folosirea unui surplus de ulei pentru a se prăji uniform.

Cum gătești cei mai delicioși cartofi prăjiți

Chef Hadad (probabil l-ati vazut la Master Chef) a elucidat cum se realizează cei mai sublimi cartofi prăjiți.

  1. Cartofii trebuie să fie fierți pentru 3 minute.
  2. Ulterior, sunt scoși și lăsați zece minute în apă rece (cea de la robinet e ok).
  3. Apoi, cartofii se așază pe un prosop de bucătărie pentru a trage apa.
  4. Ultimul pas: se introduc în uleiul încins.

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”,

a dezvăluit Chef Hadad.

Maestrul culinar a dezvăluit, de asemenea, cum să pregătiți un piure suculent într-un timp extrem de scurt. El a recomandat să fierbeți cartofii în smântână lichidă, cu puțin unt și ulei de măsline. „Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și apăsați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra”.

 

Când se pune sarea?

Întotdeauna, la sfârșit, după ce îi puneți în farfurie.

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară