angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Turtă dulce de casă, rețeta clasică pe care o făcea mama mereu

turta-dulce-de-casa

Bună, dragi prieteni! Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă extraordinară pentru turte dulci, pufoase și moi.

Se fac diferit față de cele obișnuite, deoarece baza aluatului este caramelul 🙂 Aceste turte dulci sunt extrem de moi și pot fi păstrate într-o cutie sau într-un recipient ermetic.

Rețeta este ieftină și foarte eficientă, trebuie neapărat să o încercați.

Din proporțiile date ies multe turte dulci.

O cană la mine este întotdeauna de 250 ml.

Aluat:

  • 3,5 căni de făină albă pentru prăjituri
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere
  • 1 lingură de condimente pentru turtă dulce
  • 1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1 ou

Glazură de lămâie:

  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 lingură de apă
  • Zahăr pudră (aproximativ 1-1,5 căni)

Preparare:

Punem zahărul într-o cratiță și îl încălzim la foc mic până devine lichid și formează caramel. Amestecăm pentru a evita arderea.

Când zahărul capătă o culoare frumoasă de chihlimbar, îl luăm de pe foc și adăugăm treptat laptele fierbinte. La început, compoziția se va spuma. Amestecăm până se omogenizează, iar dacă este necesar, folosim un tel.

Lăsăm amestecul să se răcească puțin, apoi adăugăm mierea și amestecăm din nou. Strecurăm amestecul pentru a elimina eventualele cristale de zahăr.

Adăugăm uleiul, condimentele pentru turtă dulce și oul bătut, amestecând până se combină bine.

Amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu și adăugăm treptat la compoziție, până obținem un aluat destul de gros.

Frământăm aluatul câteva minute, fără a adăuga făină, chiar dacă aluatul va fi ușor lipicios – așa trebuie să fie.

Luăm bucăți de aluat, le presărăm cu făină și le întindem într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, apoi decupăm turtele dulci.

Coacem turtele dulci la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute, până când cresc frumos.

Lăsăm turtele dulci să se răcească.

Pregătim glazura de lămâie amestecând sucul de lămâie cu apă și zahăr pudră, până obținem o consistență ușor groasă.

Ungem turtele dulci răcite cu glazura de lămâie și lăsăm să se usuce.

Și gata! Păstrăm turtele dulci într-o cutie sau într-un recipient ermetic. Sunt moi, aromate și absolut delicioase.

Vă recomand cu căldură această rețetă!

Tags: Retete de turta dulce

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară