Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Tot ce Trebuie să știi Despre Banane – Ce conțin și  cum se Păstrează?
Viata Eco

Tot ce Trebuie să știi Despre Banane – Ce conțin și cum se Păstrează?

Flavia 20 octombrie 0 comments

Bananele se numără printre cele mai apreciate fructe. Visate de mii de copii români înainte de Revoluţie, vânate pe şifonere unde părinţii le puneau la copt în hârtie de la ziarul Scânteia, acum se găsesc din abundenţă în orice supermarket, magazin de fructe sau piaţă le-am căuta.

Originare din Asia de sud-est, bananele au ajus să fie cultivate în 130 de ţări şi ocupă locul 4 în topul produselor alimentare consumate de oameni, după orez grâu şi porumb.

In continuare te vom ajuta sa intelegi cum se pastreaza bananele, cum le alegi dar si care sunt beneficiile acestora, astfel ca te vei putea bucura de aceste fructe pentru mult timp.

Ce conţine o banană?

totul-despre-banane

Bananele sunt recunoscute pentru nivelul crescut de potasiu, dar conţin mult mai mult de atât. O banana are aproximativ 118 grame si 108 calorii.

Nutrientii pe care ii contine o banana:

  • Vitamina B6 0.68 mg
  • Vitamina C 10.74 mg
  • Potasiu 467.28 mg
  • Fibre 2.83 g 11.3 1.9
  • Mangenziu

Cum se aleg bananele?

  • Când alegeţi din rafturile magazinelor banane trebuie să fiţi atenţi la următoarele aspecte:
  • bananele trebuie să fie tari, să nu prezinte lovituri
  • ambele capete trebuie să fie intacte, să nu fie desfăcute sau lovite
  • mărimea nu contează, daca sunt mari nu înseamnă că sunt şi mai bune, ba s-ar putea ca cele de mici dimensiuni să fie mai gustoase
  • culoarea bananelor trebuie să fie galbenă, semn că sunt coapte

Cum se păstrează bananele ?

cum-se-patreaza-bananele

  • in funcţie de ţara de provenienţă şi ce de distinaţie bananele sunt culese în diferite grade de coacere, de aceea de multe ori bananele pe care le găsim în magazine sunt încă verzi
  • bananele care sunt încă verzi se păstrează la temperatura camerei, dacă sunt băgate la frigider procesul de coacere este oprit
  • daca bananele sunt coapte se pot păstra în frigider
  • dacă doriţi să grăbiţi procesul de coacere puneţi-le în pungi de hârtie sau în hârtie de ziar
  • alăturarea unui măr grăbeşte deasemenea coacerea bananelor
  • când sunt foarte coapte bananele prezintă nişte pete maronii, nu înseamnă că sunt stricate
  • înainte de a consuma banane care au fost ţinute la frigider e bine să le lăsaţi câteva minute la temperatura camerei

Tine cont de sfaturile de mai sus daca vrei sa stii cum se pastreaza bananele. Astfel, vei reusi sa te bucuri de fructele tale preferate mult timp dupa ce le-ai cumparat.

Dacă aveţi posibilitatea să consumaţi banane direct de la sursă profitaţi. Se spune că gustul bananelor este cu totul altul atunci când sunt lăsate să se coacă direct pe plantă, spre deosebire de cele care se găsesc la noi şi cărora coacerea le este accelerată şi controlată cu un gaz, ethylen. De asemenea, pentru că presiunea magazinelor de a prezenta la raft fructe care arată impecabil este foarte mare, producătorii folosesc un fungicid, imazalil, care are un grad de toxicitate moderat (supermarketurile acceptă la vânzare buchete de banane, care conţin 6-7 buc, în care maxim 1 banană prezintă o pată de dimensiunea unui nasture de cămaşă).

Uite un video in care explica clar cum se pastreaza bananele

Probabil că fără aceste chimicale nu am avea acces la banane aşa cum avem acum sau s-ar găsi la nişte preţuri astronomice. Nu ştiu ce e mai bine, să le avem la îndemână, dar calităţile să le fie anulate de chimicale ori să mâncăm câte una din An în Paşte, dar să ştim că mâncăm un produs neafectat?

Voi ce credeţi? Cât de des cumpăraţi banane? Le-aţi cumpăra dacă ar fi mult mai scumpe, dar nu ar exista suspiciunea că pot face mai mult rău decât bine? Se găsesc la noi banane bio?

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Zahăr pentru faţă şi corp
Next article Șampon natural pentru părul uscat
Tags Fructe
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article 50 de idei #4. Căciuliţă din polar
Viata Eco

50 de idei #4. Căciuliţă din polar

Ideia de azi este preluată de pe blogul unei mămici super talentate care meştereşte de zor slinguri şi păturici pentru

0 Read full article 50 de idei#17. Extract natural de vanilie
Recomandari

50 de idei#17. Extract natural de vanilie

Am vrut pregătesc acest extract de ceva vreme, dar nu ştiu cum se face că mereu uit să cumpăr o

0 Read full article 50 de idei#21.Fular tricotat
Viata Eco

50 de idei#21.Fular tricotat

Am de mai bine de 10 ani un fular tricotat de mama. A rezistat timpului mult mai bine decat orice

0 Read full article
Viata Eco

29 de idei de Cadouri făcute în casă

Am pornit la drum cu cele 50 de idei de cadouri pentru Crăciun pregătite în casă sperând că voi reuşi

0 Read full article Deodorant făcut în casă
Viata Eco

Deodorant făcut în casă

Mă săturasem de deodorantele din comerț, am încercat aproape tot ce apărea nou, cel mai des produsele Lady Speed Stick,

0 Read full article 50 de idei#12. Ornamente din sare
Viata Eco

50 de idei#12. Ornamente din sare

Dacă ornamentele de scorțișoară și lipici vi se par prea complicat de făcut, puteți încerca o variantă care semănă mai

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

0 Comments 8 martie
Folosirea eficienta a spatiului

Folosirea eficienta a spatiului

0 Comments 7 martie
Aranjamente florale la tine acasă

Aranjamente florale la tine acasă

0 Comments 5 martie
Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

0 Comments 2 martie
Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

0 Comments 28 februarie
Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

0 Comments 27 februarie
Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

0 Comments 25 februarie
Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

0 Comments 24 februarie
Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

0 Comments 24 februarie
3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

0 Comments 21 februarie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!