Dacă iubiți nuca de cocos măcar pe jumătate la fel de mult ca mine, atunci această rețetă este exact pentru voi! Astăzi vom pregăti împreună o ruladă de cocos delicioasa. Dacă sunteți în căutarea unei inspirații ideale pentru o cafea de după-amiază, atunci această ruladă de cocos este perfectă pentru voi!
Baza acestei tentații de cocos sunt biscuiții mărunțiți, gemul și, bineînțeles, nu poate lipsi romul. Combinația acestor ingrediente este pur și simplu divină! Singurul dezavantaj al acestui deliciu este că este un desert fără coacere, așa că trebuie să lăsăm rulada cel puțin 2 ore în frigider pentru a se întări frumos. În rest, pregătirea este foarte simplă și rapidă, nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de minute.
Ce vom folosi:
- 3 linguri de gem
- 500 g biscuiți
- 200 g unt
- 3 linguri de cacao
- 100 g zahăr tos
- 1 linguriță de cafea
- 200 g nucă de cocos
- o linguriță de rom
- 200 g zahăr pudră
- o cană de apă
Cum procedăm:
1. Începem prin a amesteca o cană de apă cu zahărul (tos) și cafeaua. Amestecăm bine și adăugăm cacao, rom și gemul. Amestecăm din nou până obținem o compoziție fină și omogenă.
2. În următorul pas, zdrobim biscuiții. Putem folosi un blender pentru acest lucru. Biscuiții se amestecă cu 100 g de nucă de cocos și cu amestecul pregătit în primul pas. Amestecăm din nou bine și formăm un aluat. Dacă este necesar, putem adăuga apă.
3. Împărțim aluatul în 2 părți. Fiecare parte o întindem pe folie de plastic, ideal sub formă de dreptunghi.
4. Acum pregătim crema. Amestecăm 100 g de nucă de cocos, untul și zahărul (putem adăuga o picătură de lapte). Amestecăm și împărțim crema în 2 părți.
5. În ultimul pas, doar trebuie să ungem aluatul cu crema și să îl rulăm în formă de ruladă. La final, punem rulada în frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se întări frumos.
Poftă bună!