angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Varză cu carne afumată, la cuptor: totul în stil pizza și iese foarte gustos

varza cu carne afumate stil pizza

Această budincă sărată cu varză și carne afumată este o reinterpretare gustoasă a unui preparat tradițional, sățios și plin de savoare. Textura moale a verzei fiarte, combinată cu carnea afumată, ceapa prăjită și condimentele bine alese, creează un fel principal consistent, perfect pentru mesele de familie sau prânzuri calde de weekend.

Versatilă și ușor de personalizat, această budincă poate fi îmbogățită cu ciuperci, ardei sau brânză, în funcție de preferințe. Se servește excelent atât caldă, alături de cartofi sau salată, cât și rece, tăiată în felii — ideală și pentru a doua zi. Este una dintre acele rețete care demonstrează cât de gustos poate fi un preparat simplu, cu ingrediente accesibile.

Ce vom avea nevoie:

  • 1 kg varză – fiartă în apă cu sare
  • 3 ouă
  • 5 linguri de lapte integral sau smântână
  • 100 g pesmet – din chifle sau pâine proaspătă
  • 250 g carne afumată – carne fiartă sau pulpă rulată afumată, afumată morăviană
  • sare și piper
  • floare de nucșoară după gust
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei tăiat mărunt (opțional)
  • ceapă prăjită până devine aurie
  • 3 linguri de ulei
  • grăsime sau ulei pentru uns tava
  • făină grosieră pentru presărat tava
  • Opțional: ciuperci și brânză

Cum vom proceda:

1. Varza fiartă o scurgem, o tăiem mărunt și o punem într-un bol. Prăjim ceapa în ulei.

2. Bătăm gălbenușurile cu laptele, iar albușurile le batem spumă. Tăiem carnea afumată, măcinăm pesmetul din pâine veche. Radem usturoiul.

3. În bol, amestecăm varza, carnea afumată, pesmetul, floarea de nucșoară, usturoiul, ceapa prăjită, gălbenușurile cu laptele și condimentăm cu sare și piper – în amestec putem adăuga ardei, ciuperci și brânză rasă. La final, încorporăm spuma din albușuri.

4. Punem compoziția în tava pregătită, o nivelăm uniform și o coacem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, până devine aurie.

5. Servim cu garnitură de cartofi. Se poate mânca și rece, alături de salată de legume.

SFAT: Înainte de a coace, presărăm brânză deasupra.

Vă dorim poftă bună!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară