Știai că există și prăjituri sănătoase? Prăjiturile sănătoase nu sunt făcute cu făină, produse lactate sau îndulcitori artificiali.
Tortul cu avocado și ciocolată este foarte gustos. În plus, te poate ajuta să slăbești. Avocado conține o cantitate mare de grăsimi și poate înlocui untul. De asemenea, avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Fiind bogat în grăsimi sănătoase, acest fruct este o alegere minunată pentru cei care urmează dieta ketogenică.
Avocado este utilizat pentru a reduce colesterolul și, de asemenea, pentru a trata osteoartrita. S-a dovedit chiar că ajută la combaterea cancerului. Așadar, adăugarea acestui fruct în tort este probabil una dintre cele mai bune modalități de a profita de toate beneficiile lui.
Acest tort este, de asemenea, îndulcit cu miere sau sirop de arțar, în loc de zahăr alb. Trebuie să-l încerci!
Ingrediente:
- 1 avocado organic copt făcut piure, 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță sare de mare, 1/4 cană ulei de cocos sau de avocado
- 3 căni făină de cocos, 2 căni apă, 2 linguri oțet de mere (sau suc de lămâie proaspăt stors)
- 5 linguri praf de cacao sau ciocolată neagră
- 3 linguri sirop de arțar, 2 lingurițe extract de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 2 avocado făcuți piure, 5 linguri cacao
- 2 linguri sirop de arțar
Mod de preparare:
Mai întâi încălzim cuptorul la 180 grade și tapetăm două tăvi rotunde cu diametru de 22 cm cu hârtie de copt.
Amestecăm făina de cocos cu cacao, sare și praf de copt într-un castron mare. Într-un alt vas, amestecăm uleiul de cocos cu oțetul, avocado făcut piure, apă și extract de vanilie. De îndată ce ingredientele s-au combinat, adăugăm siropul de arțar. Turnăm amestecul de ingrediente lichide în castronul cu ingrediente uscate și amestecăm bine.
Împărțim aluatul în două. Turnăm câte jumătate din aluat în fiecare tavă. Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Lăsăm blaturile să se răcească în tavă, iar după 15 minute le scoatem și le lăsăm să se răcească complet.
Pentru a prepara glazura amestecăm piureul de avocado cu praful de cacao și siropul de arțar. Întindem un strat de glazura peste primul blat și o acoperim cu cel de-al doilea blat. Turnăm glazura rămasă peste întregul tort.