angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Tort cu mere și budincă – un desert gustos, apetisant și ușor de preparat

tort cu mere reteta

Tortul cu mere și budincă este atât de gustos, încât poate fi servit chiar și la o masă festivă. În plus, arată foarte bine și este ușor de preparat. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă, 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg mere curățate și tăiate felii
  • 1 litru de apă
  • 300 gr zahăr

Ingrediente pentru budincă:

  • Apa care rămâne de la merele fierte
  • Apă (dacă mai este necesar)
  • 3 plicuri budincă de vanilie

Ingrediente pentru decor:

  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 2-3 mere
  • Nuci măcinate

Mod de preparare:

Separă gălbenușurile de albușuri și bate albușurile până obții o spumă tare. Într-un alt vas, bate gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt. La final, adaugă spuma de albușuri și amestecă ușor până se combină ingredientele.

Toarnă amestecul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.

Când blatul se răcește, scoate-l din tavă, folosindu-te de un cuțit și îndepărtează hârtia de copt. Pune blatul înapoi în tavă.

Pentru a pregăti umplutura, pune merele într-o cratiță, adaugă zahărul și apa și lasă-le să fiarbă. După ce au fiert și s-au înmuiat, scurge-le și lasă-le să se răcească. Pune apa scursă deoparte pentru că o vei folosi la prepararea budincii.

Pune umplutura de mere peste blatul din tavă.

Toarnă apa în care ai gătit merele într-un pahar gradat și, dacă mai este necesar, adaugă apă, astfel încât să obții 1 litru de lichid. Amestecă praful de budincă cu zahărul și 200 ml de apă. Pune apa rămasă la fiert, iar când începe să fiarbă adaugă budinca și amestecă. Gătește o budincă groasă, apoi toarn-o peste umplutura de mere și întinde-o uniform.

După ce tortul se răcește, bate smântâna dulce cu mixerul până obții o frișcă fermă. Învelește tortul în frișcă și presară deasupra nuci măcinate și adaugă câteva felii subțiri de mere uscate. Eu am uscat feliile de mere în cuptor la o temperatură de 150 grade, timp de aproximativ 20 de minute. Poftă bună și spor la gătit!

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară