Ce e mai bun decat o supa de pui cu taitei de casa sau o farfurie de paste proaspete facute in casa?! In zilele noastre, din cauza timpului, sunt putine persoanele care stau sa faca paste proaspete in casa sau taitei de casa si totusi, daca facem doua calcule vom vedea ca nu trebuie sa dispunem de foarte mult timp pentru a face taitei de casa.
Avem nevoie de cateva minute pentru framantarea aluatului, 30 de minute cat il lasam sa se odihneasca, apoi il intindem intr-o foaie cat putem de subtire, il rulam si-l taiem. Sa vedem aceasta reteta delicioasa, usoara si relativ rapida de taitei de casa.
- Dificultate: scazuta
- Timp de pregatire: 45-50 min.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 1 ou;
- 100 gr de faina;
- 1 praf de sare;
- 1 lingura de ulei extravirgin de masline sau de apa calduta.
Cum facem taiteii de casa:
Se pune faina intr-un castronel mai mare sau pe masa de lucru, se face o gaura in centru acesteia in care punem oul si praful de sare.
Batem oul cu o furculita si incorporam incet faina apoi framantam cu mainile din exterior spre interior si, daca este necesar, mai adaugam faina.
Dupa ce am obtinut un aluat compact si elstic, care nu se mai lipeste, il invelim in folie alimentara si-l lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Intindem apoi aluatul, cu sucitorul, pe suprafata de lucru presarata cu faina.
Intindem cat de mult putem pana ce obtinem o foaie subtire peste care presaram, cu mana, putina faina; faina face ca aluatul sa nu se prinda cand il taiem si sa se desfaca mai usor taiteii. Rulam apoi foaia si incepem sa taiem fasii subtiri de cca 2-3 mm.
Daca ii fierbem proaspeti punem taiteii pe un fund de lemn ii lasam cateva minute sa se usuce, ii scuturam delicat de faina si ii fierbem 4-5 minute in apa clocotita cu sare; daca vrem sa-i punem la uscat sa-i folosim pe viitor, intindem taiteii pe o coala de hartie si ii punem intr-un loc uscat si racoros ( nu in frigider!). Acest aluat poate fi taiat si folosit ca foi pentru lasagna sau ca orice alt tip de paste proaspete.
Spor la treaba!
Trebuie sa ne amintim sa dam cu faina si pe lama cutitului inainte de a taia aluatul pentru a nu se lipi, la fel se procedeaza si cu sucitorul, fundul pe care punem taiteii si coala pe care-i lasam la uscat.