Oh, Doamne, acesta este un rețetă ireal de buna! Toată lumea trebuie să încerce – puteti folosi si alt tip de peste, daca vreti.
M-am îndrăgostit de macrou după această rețetă. Am vazut rețeta de la un bucătar faimos: am pregătit-o și am notat-o în pagina mea de bucate ca „rețete preferate”.
Ingrediente necesare:
- Macrou – 2 bucăți
- Usturoi – 3 căței
- Ulei de măsline – 2 linguri
- Sare – 1 linguriță (nu plină)
- Paprika dulce – 1 linguriță
Metoda de preparare:
Luați peștele proaspăt sau congelat, daca este congelat nu-l dezgheț complet, este mai ușor să separați fileurile. Astfel, îndepărtați interiorul și oasele, separați fileurile.
Pregătiți condimentele, într-un castron puneți sare, usturoi tocat, turnați 3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui, adăugați paprika, amestecați. Împărțiți amestecul rezultat în 4 părți. Distribuiți uniform toate aceste ingrediente peste pește.
Acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider timp de 3-4 ore pentru marinare, acesta este momentul principal și secretul unui pește delicios, cu cât stă peștele mai mult în marinadă, cu atât mai gustos va fi când este gătit.
Așezați intr-o tava, pe o foaie de copt și puneți-o într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 15 minute. Peștele iese suculent și delicat, pur și simplu divin.
Aceasta reteta am facut-o si cu merluciu si a iesit super buna. In schimb, nu am incercat cu un peste mai gras – nu stiu cum ar iesi cu crap, de exemplu. Daca incercati, lasati in comentarii daca v-a placut sau nu.
Va doresc spor in bucatarie si pofta buna!