angela.
13 iunie (vineri), 2025
angela.

Chec suculent din carne de pui – este un aperitiv excelent!

Chec de carne cu usturoi

Acest chec din carne de pui este un preparat simplu și delicios, cunoscut și sub numele de „friptură din carne de pui” sau „terrină de pui” în stil franțuzesc.

Este un fel de mâncare incredibil de suculent și aromat, cu note echilibrate de roșii și busuioc. Timpul activ de pregătire este de aproximativ 10 minute, mult mai puțin efort comparativ cu friptura de chiftele.

În plus, acest chec este mai sănătos, deoarece se coace la cuptor și se folosește mai puțin grăsime.

Dificultate: Ușor

Număr de porții: 8

Ingrediente:

  • Carne tocată de pui (50% piept de pui, 50% pulpe de pui): 1 kg
  • Ceapă: 1 bucată (150 g)
  • Usturoi: 2 căței
  • Griș: 4 linguri
  • Ketchup: 4 linguri
  • Ou: 1 bucată
  • Busuioc: 1/4 linguriță
  • Sos Worcestershire (dacă aveți): 2 linguri
  • Sare: după gust
  • Piper negru: după gust

Instrucțiuni pas cu pas:

Tăiați ceapa mărunt și tocați usturoiul.

Adăugați în carnea de pui tocată ceapa, usturoiul, grișul, 3 linguri de ketchup (rezervați 1 lingură), oul, busuiocul, sare, piperul și sosul Worcestershire (dacă folosiți). Amestecați bine toate ingredientele și lăsați amestecul în frigider timp de 30 de minute, pentru ca grișul să se umfle.

Transferați amestecul într-o formă de copt sau așezați-l pe folie de aluminiu și formați un rulou.

Coaceți: Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 40 de minute. Verificați dacă este gătită înțepând-o cu o scobitoare în centru; sucul care se scurge trebuie să fie complet clar. Ungeți partea superioară a checului cu 1 lingură de ketchup și coaceți la 200-220°C încă 5 minute.

Serviți: Lăsați checul să se răcească înainte de a-l servi. Este perfect pentru prânz sau cină, și se potrivește de minune cu o salată proaspătă sau legume la abur.

Poftă bună!

Tags: Retete aperitiv

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară