angela.
13 iunie (vineri), 2025
angela.

Tort de ciocolată Snickers cu alune – rețetă explicată pas cu pas

Tort Snickers cu alune

Acest tort de ciocolată Snickers cu alune este o adevărată delectare pentru iubitorii de dulciuri. Simplu de pregătit și plin de arome bogate, acest tort va fi cu siguranță vedeta oricărei ocazii speciale, fie că este vorba despre o aniversare, o sărbătoare sau un simplu răsfăț de weekend.

Inspirat de celebra ciocolată Snickers, acest desert este ideal pentru momentele în care vrei să impresionezi cu un desert făcut în casă, dar fără prea mult efort. Fie că este vorba de o zi de naștere, o sărbătoare sau pur și simplu o seară în familie, acest tort va aduce cu siguranță zâmbete pe fețele tuturor.

Prepararea este simplă, iar rezultatul final este de-a dreptul spectaculos.

Ingrediente pentru blat:

  • Ouă: 4 bucăți
  • Zahăr: 30 g
  • Făină: 100 g
  • Cacao: 20 g
  • Praf de copt: 1 linguriță

Prepararea blatului:

Bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compozitie spumoasă. Cerneți făina, amestecați-o cu cacao și praf de copt, apoi adăugați-o treptat în compoziția de ouă, amestecând ușor.

Coacerea: Turnați aluatul într-o formă de chec și coaceți-l la 180°C timp de 30 de minute. Lăsați-l să se răcească.

Pentru cremă:

  • Lapte condensat fiert: 190 g
  • Frișcă: 250 ml
  • Arahide: 100 g

Pentru glazură:

  • Cacao: 2 linguri
  • Zahăr: 1 lingură
  • Lapte: 4 linguri (poți folosi 2 linguri de frișcă și 2 linguri de apă)
  • Unt: 1 lingură

Instrucțiuni pas cu pas:

Prepararea cremei: Amestecați laptele condensat fiert cu frișca bine bătuta.

Spălați arahidele, prăjiți-le, îndepărtați coaja și tocați-le mărunt – puteti folosi alune gata prajite, din comert.

 

Prepararea glazurii: Amestecați cacao, zahărul și laptele (sau combinația de frișcă și apă). Încălziți pe aragaz timp de 2 minute, apoi adăugați untul și amestecați până se topește. O glazura mai simpla ar fi 100 gr ciocolata cu lapte si 100 gr smantana pentru frisca – topiti ciocolata impreuna cu smantana si ornati tortul.

Asamblarea tortului: Tăiați blatul de tort în două părți egale. Ungeți prima parte cu cremă și presărați arahidele deasupra. Așezați al doilea blat deasupra și puneți tortul la frigider pentru 2 ore.

Decorare: După ce tortul s-a răcit, turnați glazura deasupra și lăsați-o să se întărească. Tăiați tortul în felii și serviți-l cu plăcere!

Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară