În ultima vreme, gătesc varza MAI DES decât carnea, pentru a diversifica meniul zilnic, pregătesc chiftele fără niciun gram de carne.
Acest rețetă este apreciată nu doar de iubitorii de varză, ci și de toți cei care o consumă, inclusiv copiii și cei care în general nu prea iubesc acest leguma. Iese apetisantă, cu o crustă aurie și crocantă, pur și simplu delicioasă.
Ingrediente necesare:
- Varză – 700 g
- Ouă – 2 bucăți
- Ceapă – 2 bucăți
- griș – 4-5 linguri
- Sare – 1 linguriță
- Unt – 30 g
Mod de preparare:
Tăiem varza mărunt, o punem în apă clocotită și o fierbem până se înmoaie ușor, timp de 5-7 minute de la momentul clocotirii.
Între timp, tocam fin ceapa și o călim într-o tigaie cu unt până devine aurie.
Scurgem varza și o lăsăm să se răcească puțin, apoi stoarcem excesul de apă.
Pregătim un amestec de legume: adăugăm ceapa călită peste varză, spargem ouăle, adăugăm grișul, sare, verdețuri și condimentele preferate, amestecăm bine și lăsăm să stea puțin pentru ca gișul să se umfle și pentru ca toate ingredientele să se amestece bine între ele.
Formăm chiftelele și le prăjim într-o tigaie cu ulei vegetal pe ambele părți la foc mediu până devin aurii. Chiftelele se prăjesc foarte repede. Sunt deosebit de gustoase făcute din varză alba.
Cei care nu doresc să folosească gruș în rețetă pot să înlocuiască cu cartofi, iar cei care nu doresc cartofi pot adăuga țelină. Va fi la fel de gustos!!!! Cei care nu doresc să prăjească, pot să le fierbă sau să le coacă în cuptor. Pofta buna!