angela.
8 noiembrie (sâmbătă), 2025
angela.

Turte pufoase umplute cu cartofi – un preparat simplu, sățios și gustos

Turte umplute cu cartofi

Turte subțiri și foarte gustoase sunt făcute din ingrediente accesibile, le gătesc repede, dar sunt atât de delicioase! Sunt ideale pentru micul dejun, în loc de pâine, și chiar să le iei cu tine în călătorii sau de ce nu, la serviciu!

Ingrediente pentru aluat:

  • Kefir: 250 ml
  • Sare: ½ linguriță
  • Bicarbonat de sodiu: ½ linguriță
  • Făină: 300 g

Adaug bicarbonat de sodiu în kefir pentru a neutraliza aciditatea acestuia.

Adaug sare și făină, frământând un aluat moale, ușor lipicios care își menține forma bine. Nu adăugați toată făina odată, așa cum fac eu, deoarece cantitatea depinde de kefir și de făina în sine; întotdeauna iese diferit pentru mine.

Adaugă făină până când aluatul începe să se desprindă de margini, dar nu exagerați cu făina. Lăsați aluatul deoparte să se odihnească.

Umplutură:

  • Cartofi: 350 g (curățați)
  • Branza: 150 g
  • Sare: ⅓ linguriță
  • Unt pentru ungerea turtelor

Mod de preparare:

UMPLUTURĂ

Am fiert în prealabil cartofii si i-am racit. Adaug branza peste ei, sfărâmând-o în bucăți și o mărunțesc împreună cu cartofii.

Mai adaug sare, deoarece am fiert cartofii fără sare, și brânza mea nu este sărată. Dacă nu ai brânză de oi, poți folosi feta sau brânză de vaci.

Împart aluatul în 8 bucăți, formând bile, apoi le aplatizez în clătite de aproximativ 11-12 cm în diametru.

Pun umplutura în centru. O împart în prealabil în 8 părți și formez fiecare parte într-o bilă; umplutura este densă, iar bilele își mențin forma perfect.

Strang foarte bine la mijloc, le întorc și le rulez ușor pentru a face bilă uniformă.

Le întind cu grijă într-o turta subțire cu un sucitor sau le întind cu mâinile. Fii atent, aluatul este subțire și se poate rupe.

Încălzesc o tigaie și le prăjesc pe ambele părți până devin aurii. Nu folosesc ulei; le gătesc într-o tigaie uscată. Nu uitați să faceți găuri cu o furculiță astfel încât clătitele să nu se umfle.

Încă calde, ung clătitele cu unt topit.

Poftă bună!

Tags: Rețete de turte de casă

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară