Dacă îți plac prăjiturile cu piersici, trebuie neapărat să încerci această prăjitură. Este delicioasă! Sunt sigură că și ție îți va plăcea. Acesta este un pandișpan cu cacao, umplut cu cremă de smântână cu ciocolată albă și gelatină transparentă, și un strat de piersici.
Prăjitura este dulce, dar este o dulceață plăcută (cel puțin pentru mine). Este foarte moale, pufoasă și delicată.
Este perfectă pentru diverse sarbatori sau pentru ocazii familiale.
1 cană = 250 ml
Ingrediente pentru pandișpan:
- 5 ouă mari
- 1 cană de zahăr fin (nu plina – aproximativ 4/5 cană – sau dupa gust)
- 1 cană aproape plina de făină de grâu
- 1 lingură de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 2-3 linguri ulei
Albușurile se bat spumă. Adăugăm zahărul treptat, câte o lingură, și continuăm să mixăm. Apoi, adăugăm pe rând gălbenușurile. Turnăm uleiul. Reducem viteza mixerului la minim și adăugăm făina amestecată cu cacao și praful de copt, amestecăm puțin, doar până la omogenizare (sau amestecăm ușor cu o spatulă).
Turnăm aluatul într-o tavă de 18×28 cm tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de aproximativ 25-30 de minute.
După ce se răcește, tăiem blatul în 3 părți (una dintre ele trebuie să fie foarte subțire, aceasta poate fi doar „coaja”); acest strat subțire îl mixăm într-un robot de bucătărie pentru a obține firimituri.
Cremă:
- 500-600 g smântână 30%
- 200 g ciocolată albă
- 2 pachete gelatină transparentă
De asemenea:
- 1 conservă de piersici
Piersicile se scurg și se taie cubulețe mici.
Gelatina transparentă se dizolvă în 500 ml apă fierbinte. În gelatina fierbinte adăugăm ciocolata albă ruptă în bucăți. Amestecăm până când se omogenizează și se topește.
Lăsăm să se răcească puțin până începe să se îngroașe.
Smântâna rece se bate bine. La final, adăugăm gelatina cu ciocolata ușor îngroșată și mixăm până se omogenizează.

Peste un blat punem o parte din crema de smântână, întindem uniform un strat de piersici (crema se îngroașă destul de repede, așa că trebuie să lucrăm rapid).
Punem a doua parte de cremă. Acoperim cu al doilea pandișpan. Deasupra, întindem un strat subțire de cremă. Presărăm firimituri din aluatul rămas.
Punem prăjitura la frigider pentru a se răci.






























