angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Prăjitură fină cu cremă de brânză de vaci: Un desert pufos cu aromă de vanilie

cheesecake cu aluat fraged

Această prăjitură cu cremă de brânză dulce este perfectă pentru momentele de liniște și relaxare. Combinația dintre un aluat pufos și umplutura fină de brânză dulce, iaurt și vanilie va încânta orice iubitor de dulciuri.

Este potrivită alături de o cafea după-amiaza, ca un desert delicat după cină sau ca un tort elegant pentru musafiri. Și totuși, prepararea ei este surprinzător de ușoară!

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 75 g unt rece
  • 1 ou

1. Pregătirea aluatului:

Puneți într-un bol făina și zahărul, apoi adăugați untul rece și oul.

Amestecați ingredientele cu mâna sau cu mixerul până obțineți un aluat neted.

Întindeți aluatul într-o formă de 26 cm diametru, modelând și margini mai înalte pentru a susține crema de brânză.

Prăjitură fină cu cremă de brânză dulce și aromă de vanilie

Pentru crema de brânză:

  • 500 g iaurt (3,5% grăsime)
  • 500 g brânză dulce slabă
  • 2 ouă
  • 130 g zahăr pudră
  • 1 plic de budincă de vanilie (praf)
  • 1 linguriță extract de vanilie sau zahăr vanilat
  • 150 g unt topit

Pentru decor:

  • zahăr pudră pentru presărare

2. Pregătirea cremei de brânză:

Într-un bol, amestecați iaurtul alb, brânza dulce slabă, ouăle, zahărul pudră, praful de budincă de vanilie și extractul sau zahărul vanilat.

Omogenizați bine toate ingredientele până obțineți o cremă netedă.

Prăjitură fină cu cremă de brânză dulce și aromă de vanilie

Adăugați untul topit și amestecați din nou bine, pentru a obține o cremă fină și omogenă.

Înțepați aluatul din formă cu o furculiță pentru a se coace uniform.

Turnați crema de brânză peste aluat și întindeți uniform.

Prăjitură fină cu cremă de brânză dulce și aromă de vanilie

Scuturați ușor forma pentru a elimina eventualele bule de aer și a nivela crema.

3. Coacerea prăjiturii:

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 160 °C (pe șina de jos) timp de aproximativ 60 de minute, până când suprafața devine aurie și crema se întărește.

După coacere, lăsați prăjitura să se răcească complet pentru ca crema să se stabilizeze.

După răcire, presărați prăjitura cu zahăr pudră cernut pentru un aspect perfect.

Prăjitură fină cu cremă de brânză dulce și aromă de vanilie

Serviți rece, ca desert sau alături de o cafea. Este perfectă și ca desert festiv de weekend.

Prăjitură fină cu cremă de brânză dulce și aromă de vanilie

Sfat:

În cremă puteți adăuga stafide înmuiate în rom sau coajă de lămâie. În loc de budincă, puteți folosi amidon de porumb și mai multă vanilie.

Vă dorim poftă bună!

Tags: Desert cu branza

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară