angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură Santoska cu aluat crocant și cremă de cafea

prajitura santoska

Această prăjitură elegantă cu aluat crocant, bezea cu nuci și cremă fină de cafea este un adevărat spectacol de texturi și arome. Fiecare strat are personalitatea lui: baza fragedă și ușor dulce, bezeaua crocantă cu nuci prăjite și crema catifelată cu aromă subtilă de cafea — toate se completează într-un echilibru perfect. Este genul de desert care nu doar arată spectaculos, ci și impresionează de la prima linguriță.

Ideală pentru ocazii speciale sau momente în care vrei să răsfeți pe cineva drag, această prăjitură cere un pic de răbdare, dar fiecare etapă merită. Fie că o servești la o cafea de sărbătoare sau o prezinți ca desert principal la o masă festivă, succesul este garantat.

Pentru aluatul crocant:

  • 300 g făină de grâu
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 gălbenușuri
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță smântână grasă

Aluatul crocant:

Făina cu praful de copt se cerne pe masa de lucru, adăugăm untul rece tăiat cuburi și îl tocăm cu un cuțit. Apoi adăugăm zahărul pudră și tocăm din nou ingredientele. La final adăugăm gălbenușurile și frământăm un aluat neted. Dacă este necesar, adăugăm puțină smântână grasă.

Învelim aluatul în folie alimentară și îl punem la frigider pentru a se răci.

După ce s-a răcit, întindem aluatul într-o tavă (21×32 cm) tapetată cu hârtie de copt și îl înțepăm cu o furculiță. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute (până se rumenește).

Ingrediente bezea cu nuci:

  • 5 albușuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 lingură făină de grâu
  • 1 lingură făină de cartofi
  • un vârf de cuțit praf de copt
  • 250 g nuci
  • un vârf de cuțit sare

Bezea cu nuci:

Toacem nucile grosier.

Bat albușurile cu un vârf de sare până devin o spumă fermă. Adăugăm treptat zahărul (o lingură de zahăr – mixare, o lingură de zahăr – mixare etc. Mi-a luat aproximativ 7-8 minute). La spuma lucioasă adăugăm amestecul de făină și praf de copt, precum și nucile, și amestecăm ușor.

Transferăm bezeaua în tava (21×32 cm) tapetată cu hârtie de copt și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

O lăsăm să se răcească.

Cremă de cafea:

  • 330 ml smântână pentru frișcă 36%
  • 500 g brânză mascarpone
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri cafea instant (eu am folosit cafea de cereale cu aromă de caramel)
  • 2 linguri gelatină

În plus:

  • aproximativ 1/2 conservă de caimac
  • nuci pentru decor

Preparare cremă de cafea:

Preparăm cafeaua turnând 5 linguri de apă caldă peste ea și amestecăm. O lăsăm să se răcească.

Înmuiem 2 linguri de gelatină în 6 linguri de apă rece, amestecăm și o lăsăm să se umfle. Apoi o încălzim pe foc mic (la finalul bătutului smântânii și mascarpone-ului).

Bat smântâna rece cu mascarpone până obținem o cremă groasă. Adăugăm zahărul pudră după gust și cafeaua răcită, continuăm să batem până se încorporează. La final adăugăm gelatina dizolvată (este bine să o temperăm cu o linguriță de cremă înainte de a o adăuga).

Montarea prăjiturii:

Ungem aluatul crocant cu caimac. Punem jumătate din crema de cafea. Adăugăm bezeaua cu nuci. Acoperim cu restul de cremă. Decorăm cu nuci tocate.

Tags: Prăjitură cu cafea

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară