angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Prăjitură ”Vanilia” cu nuci, cremă fină de vanilie și glazură de ciocolată

Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata

Această prăjitură cu nuci este un desert delicat și aromat, perfect pentru iubitorii de nuci.

Cu un blat aerat din albușuri și o cremă bogată de gălbenușuri, fiecare mușcătură este o combinație echilibrată de texturi și arome.

Ingrediente pentru blat:

  • Albușuri: 7 bucăți
  • Zahăr: 120 g
  • Zahăr vanilat: 1 linguriță
  • Făină: 120 g
  • Praf de copt: 1 linguriță
  • Nuci: 75 g
  • Alune de pădure: 75 g

Pregătirea blatului:

Mărunțiți nucile și alunele de pădure într-un blender.

Într-un bol, amestecați făina, praful de copt și nucile măcinate.

Bateți albușurile cu zahărul până când obțineți vârfuri ferme.

Adăugați amestecul de făină în albușuri în 3-4 reprize, amestecând ușor, cu mișcări circulare într-o singură direcție.

Turnați aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiune: 30×40 cm) și coaceți la 180°C timp de aproximativ 10 minute.

După coacere, scoateți blatul, îndepărtați hârtia de copt și tăiați-l în trei părți egale.

Pentru cremă:

  • Gălbenușuri: 7 bucăți
  • Zahăr: 120 g
  • Amidón de porumb: 60 ml
  • Lapte: 600 ml
  • Zahăr vanilat: 10 g
  • Unt: 120 g

Pregătirea cremei:

Într-un vas cu fund gros, amestecați gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, amidonul și 100 ml de lapte până obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Încălziți restul de lapte și turnați-l încet peste amestecul de gălbenușuri, amestecând constant.

Puneți vasul pe foc mediu și amestecați continuu până când crema se îngroașă.

Transferați crema într-un bol, acoperiți-o cu folie alimentară, așezată direct pe suprafața cremei pentru a evita formarea unei cruste, și lăsați-o să se răcească.

Bateți untul la temperatura camerei și adăugați treptat câte o lingură de cremă, mixând bine după fiecare adăugare.

Pentru sirop:

  • Lapte: 100-120 ml
  • Zahăr: după gust

Pentru decor:

  • Ciocolată: 50 g
  • Unt: 50 g

Asamblarea prăjiturii:

Însiropează fiecare bucată de blat pe ambele părți cu laptele îndulcit.

Așezați primul strat de blat pe o tavă și ungeți-l cu cremă. Repetați procesul până când toate straturile sunt așezate.

Răcoriți prăjitura la frigider timp de 3-4 ore pentru a se întări bine crema și pentru ca blatul să se înmoaie.

Topiți ciocolata împreună cu untul și turnați amestecul peste prăjitură.

Cu ajutorul unei spatule de patiserie, creați modele decorative pe suprafața prăjiturii.

Decorați cu floricele de cremă sau alte elemente decorative după preferință.

Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară