angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură cu miere, budincă de vanilie, bucăți de mere aromate și cremă halva

prajitura cu crema de halva

Prăjitura cu miere și bucăți de mere, cu cremă de budincă cu halva și glazură de ciocolată. Aceasta este o altă propunere pentru o prăjitură de duminică sau pentru sărbători.

Prăjitura este cea mai gustoasă a doua zi după preparare, când crema își dezvoltă pe deplin gustul.

Am folosit un pachet de 200 g de halva, dar mi se pare că o cantitate mai mare (de exemplu, 300 g) ar oferi o intensitate mai mare a gustului.

Blatul cu miere:

  • 60 g lapte
  • 45 g unt
  • 35 g miere
  • 6 ouă
  • 140 g zahăr
  • 210 g făină (am folosit o combinație de făină pentru prăjituri și făină de grâu)
  • 1 linguriță vârf de praf de copt
  • 1,5 mere
  • scorțișoară
  • un praf de sare

Cremă de budincă cu halva:

  • 850 ml lapte
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 2 pachete de budincă de vanilie, fără zahăr
  • 1 lingură de făină de grâu
  • 1 lingură de amidon
  • 2 gălbenușuri
  • 200-300 g halva
  • 250 g unt moale

Glazură:

  • 100 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 1 lingură de gelatină
  • 5 linguri de smântână groasă 18%

Blatul cu miere:

Topim untul împreună cu laptele la foc mic (fără să fierbem; cel mai bine este să amestecăm cu un tel sau o lingură pentru a accelera topirea untului).

Îndepărtăm de pe foc, adăugăm mierea și amestecăm până se combină. Lasăm să se răcească.

Amestecăm gălbenușurile cu jumătate din zahăr până devine mai deschis la culoare și mai pufos (aproximativ 10 minute).

Adăugăm laptele cu untul și mierea și amestecăm până se combină. Apoi adăugăm făina cu praful de copt.

Separat, batem albușurile cu un praf de sare. Când albușurile devin spumoase, adăugăm treptat restul de zahăr (70 g), câte o lingură pe rând. Continuăm să batem până se obține o spumă densă.

Adăugăm albușurile în 2-3 etape la compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.

Turnăm compoziția într-o tavă (21×32 cm) tapetată cu hârtie de copt. Deasupra, întindem merele tăiate cubulețe și amestecate cu scorțișoară. Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Lăsăm să se răcească.

Cremă de budincă:

Într-o cratiță mare, turnăm 500 ml lapte, adăugăm zahărul și aducem treptat la fierbere.

Restul de lapte îl combinăm cu gălbenușurile, praful de budincă și ambele tipuri de făină.

Turnăm amestecul de budincă treptat în laptele clocotit. Amestecăm energic și gătim până se îngroașă (eu las pe foc, amestecând continuu, aproximativ 1-2 minute după ce începe să fiarbă din nou).

Îndepărtăm de pe foc și lăsăm să se răcească.

Batem untul moale până devine pufos. Adăugăm treptat budinca rece.

La final, adăugăm halva mărunțită. Amestecăm până se combină.

Întindem crema de budincă peste blatul răcit și nivelăm.

Glazura:

Hidratăm gelatina cu 3 linguri de apă rece. Lăsăm deoparte.

Într-o cratiță, adăugăm untul, zahărul pudră și cacao și încălzim la foc mic până se combină (nu trebuie să fierbem). Îndepărtăm de pe foc și adăugăm gelatina hidratată, amestecând până se combină. Dacă untul se separă de celelalte ingrediente, amestecăm energic cu un tel mic.

La final, adăugăm smântâna groasă câte o lingură pe rând, amestecând după fiecare adăugare.

Turnăm glazura peste crema de budincă și nivelăm.

Decorați deasupra după preferință – eu am folosit nuci tocate.

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară