angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Prăjitura „Zenya” cu bezea și nuci – rețetă minunată de desert delicios

prajitura zenya

Prăjitura „Zenya” este un desert delicios și elegant, ideal pentru ocazii speciale sau atunci când vrei să impresionezi pe cei dragi. Fiecare strat de aluat fraged este acoperit cu bezea ușoară, cacao și nuci, apoi unit cu o cremă fină din unt și lapte condensat fiert. Rezultatul este o prăjitură cu textură variată, gust intens de cacao și un echilibru perfect între dulce și aromat.

Este nevoie de puțină răbdare pentru a coace foile individual, dar compoziția este ușor de pregătit și bine proporționată. Nucile adaugă un contrast plăcut de textură, iar crema între straturi ajută prăjitura să devină moale și savuroasă după câteva ore de odihnă la rece.

Formă 25*30

✅️ Ingrediente foi:

  • 300 g zahăr
  • 8 gălbenușuri
  • 1 lingură praf de copt
  • 6 linguri smântână
  • 6 linguri unt topit
  • 400 g făină

Pregatire foi:

Se separă ouăle: vom folosi doar gălbenușurile pentru aluat. Se adaugă zahărul peste gălbenușuri și se amestecă până devin mai deschise la culoare. Se adaugă smântâna, untul topit, praful de copt și se cerne făina.

Se frământă aluatul. Se împarte în 4 părți egale și se pune în frigider.

✅️ Ingrediente bezea:

  • 8 albușuri
  • 300 g zahăr
  • 3 linguri cacao

Se bat albușurile cu zahărul și un praf de sare până devin o spumă fermă.

Se adaugă cacao-ul și se amestecă ușor.

Se scoate aluatul din frigider. Se tapetează forma cu hârtie de copt sau se unge cu unt. Se întinde uniform o parte din aluat pe fundul formei și se acoperă cu 1/4 din amestecul de bezea cu cacao.

Se presară cu nuci tocate și se rade ciocolată deasupra. Se pune în cuptorul preîncălzit la 170°C și se coace timp de 25-30 de minute până când devine ușor rumenită.

Se coace 4 foi.

✅️ Ingrediente crema:

  • 300 g unt
  • 400 g lapte condensat fiert

Extra:

  • nuci – 1 cană
  • ciocolată – 200 g

Pregatire cremă:

Se bate untul până devine o masă ușoară și pufoasă, apoi se adaugă câte o lingură de lapte condensat fiert.

Se ung foile de prăjitură cu crema de unt și lapte condensat fiert și, opțional, se acoperă cu glazură de ciocolată.

Se pune prăjitura „Zenya” într-un loc răcoros pentru a se înmuia timp de 5 ore.

Poftă bună!

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu nuci

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară