Spaghetele sunt un tip de paste lungi, subțiri și cilindrice, originare din Italia. Ele sunt preparate din făină de grâu dur și apă, iar uneori pot conține și ouă. Spaghetele sunt una dintre cele mai populare paste din lume și sunt consumate într-o varietate largă de feluri de mâncare, de la paste simple cu sos de roșii până la rețete sofisticate de paste cu fructe de mare sau carne.
Spaghetele pot fi gătite într-o varietate de moduri și sunt disponibile în mai multe forme, inclusiv sub formă de spaghete rotunde sau plate. Ele sunt adesea servite cu sosuri care pot fi bazate pe roșii, pește, legume sau carne și pot fi condimentate cu o varietate de condimente și ierburi aromatice. De asemenea, spaghetele pot fi consumate și într-o varietate de preparate reci, cum ar fi salate sau antreuri. Deoarece spaghetele sunt bogate în carbohidrați, ele sunt o sursă importantă de energie și pot fi incluse într-o dietă echilibrată și sănătoasă, cu condiția să fie consumate cu moderație.
Pentru 4 porţii:
- un pachet spaghetti
Ingrediente sos:
- 500 ml lapte
- o ceapă mică
- o conservă ciuperci (fierte)
- un cub delicat sau un plic vegetta
- 200 gr bacon sau kaiser
- 150 gr salam
Mod de preparare:
Într-o oală se pune apă la fiert, în care se adaugă o lingură de ulei. Când apa începe să fiarbă, se pun pastele. După ce s-au fiert, spaghetti se scot într-o strecurătoare.
Pentru sos:
Se amestecă bine într-un castron laptele cu cubul de delicat sau cu plicul de vegetta. Bacon-ul şi salamul se taie cubuleţe mici şi se pun într-un vas pentru călit. În acelaşi vas se adaugă usturoiul tăiat mărunt, conserva de ciuperci şi laptele din castron. Cu o lingură de lemn se amestecă preţ de 10 min încontinuu compoziţia la foc mediu, astfel încât totul să se îngroaşe puţin de tot.
La sfârşit se amestecă sosul cu spaghetti şi se presară, după preferinţe, un pic de parmezan ras pe deasupra.