De acum, la fiecare eveniment important pe care îl voi petrece în familie voi pregăti tortul cu pișcoturi și ciocolată Milka. Este preferatul meu și al copiilor pentru că are multă ciocolată. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 20 albușuri
- 20 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 8 linguri alune măcinate
Ingrediente pentru umplutură:
- 20 gălbenușuri, 20 linguri zahăr
- 8 linguri făină, 1 litru lapte
- 500 gr unt, 250 gr zahăr pudră
- 300 gr pișcoturi, 300 gr ciocolată Milka cu căpșuni
- 100 gr alune măcinate
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul cu alune și începem prin a bate cu mixerul 5 albușuri. Când obținem o spumă tare, începem să adăugăm treptat 5 linguri de zahăr și amestecăm până se dizolvă. Adăugăm apoi 2 linguri de făină și 2 linguri de alune măcinate și amestecăm ușor.Turnăm amestecul obținut într-o tavă rotundă (eu am folosit una cu diametru de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade până când blatul se rumenește ușor.
Repetăm procedeul de încă 3 ori, astfel încât să obținem 4 blaturi.
Pentru a pregăti crema, batem gălbenușurile cu zahărul, făina și 200 ml de lapte. Turnăm laptele rămas într-un cratiță și-l punem pe aragaz. Când fierbe, adăugăm amestecul de gălbenușuri și gătim la foc mic până se îngroașă. Îl luăm apoi de pe foc, îl acoperim cu folie și-l lăsăm să se răcească.Batem untul moale cu zahărul pudră apoi adăugăm amestecul rece, pregătit anterior. Amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.
Mărunțim pișcoturile și ciocolata și le amestecăm cu alunele măcinate.
Adăugăm amestecul obținut în crema de gălbenușuri și unt. Crema trebuie să fie complet rece, pentru că altfel ciocolata se va topi. Împărțim crema în 3 părți egale.
Punem primul blat pe un platou și adăugăm un strat de cremă. Acoperim cu un alt blat și încă un strat de cremă.
Adăugăm iarăși un blat și un strat de cremă, iar la final, acoperim totul cu ultimul blat.
Decorăm tortul după preferințe. Eu l-am acoperit cu frișcă, pe margine am pus ciocolată topită, iar deasupra bombonele decorative. Lăsăm tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună!