angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitura „Furtuna” – Rețeta de care te vei îndrăgosti 100%

prajitura-furtuna-reteta-de-incercat

Prăjitura „Furtuna” este desertul care te cucerește de la prima îmbucătură! Această combinație perfectă de blaturi pufoase cu cacao și nucă, alături de crema bogată și aromată, aduce o explozie de arome la fiecare strat. Nuca și cocosul adaugă o textură aparte, transformând această prăjitură într-un răsfăț complet. Este alegerea ideală pentru momentele în care vrei să impresionezi familia sau invitații cu un desert memorabil.

Cu o denumire spectaculoasă, „Furtuna” reflectă perfect intensitatea gusturilor și complexitatea plăcută a texturilor. Rețeta este surprinzător de ușor de preparat, astfel încât chiar și cei mai neexperimentați în bucătărie pot obține un rezultat fabulos. Este genul de desert care aduce zâmbete și creează amintiri dulci!

Ingrediente pentru blat:

  • 12 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 12 linguri făină
  • 6 linguri miez de nucă
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 300 g margarină
  • 150 g miez de nucă
  • 50 g nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem 6 albușuri cu sare. Adăugăm 8 linguri de zahăr, miezul de nucă, 6 linguri de făină și pudra de cacao. Amestecăm bine și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la temperatura de 175 de grade, până se rumenește frumos, 25 de minute.

Procedăm la fel cu blatul de miez de nucă.

2. Pentru cremă, punem 400 ml de lapte la fiert. Adăugăm 6 gălbenușuri, miezul de nucă, margarina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Dupa ce s-a răcit, tapetăm blatul de cacao cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, așezăm al 2-lea blat și decorăm cu crema rămasă și miez de nucă.

Rețeta de care te vei îndrăgosti 100% – Prăjitura „Furtuna”

Prăjitura „Furtuna” este desertul perfect pentru a încheia o masă festivă sau pentru a adăuga un strop de magie unei zile obișnuite. Blaturile ușoare și crema fină se îmbină într-un mod armonios, oferind o experiență culinară de neuitat. Cu un aspect apetisant și un gust care te face să revii pentru încă o felie, această rețetă îți va deveni rapid favorită.

Un sfat suplimentar: decorează prăjitura cu nucă mărunțită și fulgi de cocos înainte de servire, pentru un efect vizual deosebit și un plus de aromă.

Poftă bună! Bucurați-vă de acest desert minunat alături de cei dragi!

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni
De post

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

prajitura-piscoturi-crema-cu-iaurt
Sfaturi Practice

Prăjitură cu pișcoturi și cremă cu iaurt

prajitura-mere-crema-zahar-ars
Sfaturi Practice

Prăjitură de casă cu mere și cremă de zahăr ars – O rețetă genială

clatite-casa-fine-fragede-si-aromate
Sfaturi Practice

Clătite fragede, fine, moi și aromate – 325g făină, 5 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară