angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Tort „Pădurea Neagră” în 15 Minute, Fără Coacere

Tort Padurea Neagra Rapid

Tortul „Pădurea Neagră” este o delicatesă clasică apreciată în întreaga lume pentru combinația sa de ciocolată, vișine și frișcă.

Dacă nu ai timp pentru o rețetă complicată, dar totuși vrei să te bucuri de acest desert, există o variantă rapidă și fără coacere, care îți va lua doar 15 minute să o pregătești.

Cu piscoturi, vișine suculente și un strat delicios de frișcă și mascarpone, acest tort îți va impresiona cu siguranță invitații. Este soluția perfectă pentru momentele în care vrei să servești ceva special fără prea mult efort.

Ingrediente:

  • 10 bucăți piscoturi
  • 300 g vișine (din compot sau congelate)
  • Zahăr (după gust)
  • 8 g amidon de porumb
  • 150 ml smântână pentru frișcă (33% grăsime)
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare:

Prepararea vișinelor:

Dezgheață vișinele, separă-le de suc, adaugă zahăr după gust și amidon de porumb. Fierbe-le timp de 5 minute la foc mediu. Adaugă zahăr și în sucul rămas.

Prepararea cremei:

Bate smântâna pentru frișcă cu mierea sau zahărul până se formează vârfuri ferme. Amestecă mascarpone până devine o masă omogenă, apoi combină-l cu frișca bătută.

Asamblarea tortului:

Înmoaie piscoturile în sucul de vișine și așază-le pe un platou. Acoperă cu jumătate din cremă și adaugă jumătate din vișine. Repetă straturile. La final, acoperă tortul cu vișine și presară ciocolată rasă.

Poftă bună!

Sfaturi:

Folosește visine proaspete sau congelate de calitate, pentru a obține un gust autentic și intens. Dacă visinele sunt prea acre, poți ajusta dulceața adăugând puțin zahăr sau miere în plus.

Pentru un gust mai bogat, poți adăuga câteva picături de lichior de cireșe în visine sau în sucul acestora. Acest ingredient este tradițional în rețeta originală și va intensifica aroma desertului.

Pentru a permite ca toate aromele să se combine perfect și pentru ca tortul să aibă o consistență fermă, lasă-l la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire.

Tags: Retete cu mascarpone

Alte informații utile:

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

desert cu budinca de vanilie si blat pufos
Prăjituri

Desert cu budincă de vanilie, nuci și cocos: neapărat trebuie să îl încercați!

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară