angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Vinete murate pentru iarnă: cu usturoi, roșii și pătrunjel

Vinete cu legume la borcan

Pentru a pastra vinetele la borcan peste iarna puteti face urmatoarea reteta deoarece sunt foarte gustoase, se pastreaza foarte bine si sunt foarte aromate.

Eu am pus cate 1 catel mare de usturoi pentru fiecare borcan insa daca va place gustul de usturoi mai mult atunci puteti pune 2-3 catei, in functie de cum doriti.

Ingrediente:

  • 3 kg de vinete
  • 1 kg de roșii
  • 1 lămâie mare
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa (pt muraturi)
  • apă

Pentru fiecare borcan de 500 ml:

  • 1 cățel mare de usturoi sau 2 mai mici
  • 1 linguriță de sare neiodată
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 2 foi de dafin
  • ½ linguriță de boabe de coriandru
  • 10 boabe de piper negru
  • 2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui
  • 1 lingură de oțet de masă 9%
  • Patrunjel proaspat

Preparare

Turnați 3 litri de apă într-un recipient mare și adăugați o lingură și jumătate de sare. Vinetele se curata de coaja si se taie in bucati (pe lungime). Le punem în apă si se lasă 15 minute.

Să începem să albim vinetele. Pune o oală cu apă pe aragaz și așteaptă să fiarbă. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și apoi lăsați-l la fiert.

Pune vinetele in apa timp de 3 minute dupa care le scoatem in strecuratoare si repetam procesul pentru toate vinetele. Tăiați roșiile felii.

Pune câteva boabe de piper și o frunză de dafin pe fundul unui borcan sterilizat. O jumătate de linguriță de semințe de coriandru și un cățel mare de usturoi. Puțină verdeață și umple golul cu felii de vinete. Pentru fiecare borcan, 3-4 bucăți de roșii. Așezați-l cât mai strâns posibil. Mai puneți niște verdeață deasupra.

La final se adauga o lingurita de sare si doua lingurite de zahar + două linguri de ulei de floarea soarelui și o lingură de oțet.

Acoperiți cu un capac. Facem asta cu toate borcanele. Luați o tigaie și puneți un prosop pe fundul acesteia si așezați borcanele și umpleți cu apă. După fierbere, așteptați 25 de minute pentru a se steriliza.

Dupa sterilizare, le scoatem, le punem cu capacul in jos si le lasam la racit.

Produsele sunt gata. Pofta buna tuturor. Foloseste retetele si incanta-te cu bunatati chiar si iarna!

Tags: Reéte pentru iarnăRețete de murături

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară