Am testat aceasta reteta atat cu hering cat si cu macrou si a iesit la fel de gustoasa. Pestele se pastreaza fraged, moale si este foarte aromat.
Ingrediente:
- Hering sau macrou – 2 buc.;
- ulei de floarea soarelui – 130 ml;
- ceapa – 3 buc.;
- oțet de mere – 60 ml;
- sare – 1 lingura.;
- miere – 1 lingura;
- coriandru – 20 de boabe;
- muștar – linguriță;
- piper negru – 15 boabe;
- sos de roșii – 4 linguri;
- ienibahar – 11 boabe;
- cuișoare – 1-2 buc.;
- boia de ardei – 0,5 linguriță.
Prepararea pestelui marinat:
Trebuie să filetati pestele. Pentru a face acest lucru, tăiem capul și toate aripioarele și scoatem măruntaiele și coloana vertebrală. Tăiați heringul în bucati de 2 cm lățime. Tăiați ceapa curățată în jumătate si mai apoi in rondele.
Într-un castron, amestecați sare, piper negru și ienibahar, coriandru, miere, sos de roșii, oțet de mere, un amestec de boia de ardei, muștar și cuișoare. Se toarnă amestecul cu ulei și se pune marinada într-o cratiță.
Gătiți sosul de roșii la foc mediu până când mierea se dizolvă, amestecați constant marinada. Apoi, marinada trebuie răcită la temperatura camerei.
Puneți ceapa, heringul și marinada în straturi într-un borcan (eu am folosit de 1 litru). Ultimul strat înainte de a închide borcanul ar trebui să fie ceapa.
Inchide borcanul ermetic cu un capac si lasa la marinat la frigider pentru o zi.
Dacă marinada este pregătită corect, peștele și ceapa vor absorbi cu siguranță întregul amestec de roșii în fibre. Pentru a-l conserva pe termen mai lung, sterilizati borcanele prin fierbere. Spor la treaba!