Pregatesc acets sirop de menta in fiecare an pentru ca este 100% natural, este sanatos si il folosesc atunci cand prepar inghetata, diverse prajituri, in ceai sau in alte bauturi. Siropul se prepara foarte usor iar rezultatul este nemaipomenit de bun!
Folositi menta proaspata, daca aveti din gradina daca nu, cumparati de la piata. Eu va las ingredientele pentru 1 borcanel de sirop dar daca este pe gustul vostru, puteti mari cantitatile.
Ingrediente pentru siropul de menta:
- menta – 150 g
- lămâie – jumătate
- apă – 300 ml
- zahăr – 250 g
Mod de preparare:
Tăiați menta în bucăți mari, tăiați lămâia felii (folositi lamaie netratata), puneți totul într-o cratiță, turnați apă si lasati la fiert 5-6 minute (acoperiti cu un capac).
După fierbere, răciți decoctul la temperatura camerei, acoperiti-l si puneti-l la frigider timp de 12 ore. Apoi scoatem siropul si il strecuram. Il punem intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem la fiert amestecand continuu – din momentul in care incepe sa fiarba.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, mai fierbeti 5 minute si opriti focul.
Siropul se toarna intr-un recipient inchis ermetic si se pastreaza la frigider. Il puteti tine la frigider, pana la 2 saptamani.
Siropul este limpede și incredibil de bun! Un adaos minunat la deserturi, produse de patiserie și pentru ceai! Daca sterilizati borcanele de sirop acestea vor putea fi pastrate si peste iarna.