Căutați o rețetă rapidă și gustoasă de prăjitură pe care să o puteți face cu un singur ou? Încercați această rețetă simplă pentru un chec rapid pentru fiecare zi! Un chec delicat cu banane și iaurt este ideal pentru orice ocazie și poate fi stăpânit chiar și de bucatarii începători.
Deliciosul chec cu banane și iaurt – aveți nevoie doar de 1 ou! Răsfățați-vă și pe cei dragi cu un desert simplu, gata în câteva minute.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat (1 plic)
- Un praf de sare
- 60 ml ulei
- 125 g iaurt
- 60 ml lapte
- 150 g făină albă, cernută
- 10 g praf de copt
- 1 lingură de făină albă (pentru aluatul sfărâmicios)
- 2 linguri de zahăr granulat (pentru aluatul sfărâmicios)
- 1 lingură de unt moale (pentru aluatul sfărâmicios)
- 2 banane
- Zahăr pudră (pentru ornat)
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecați 1 ou cu 60 g zahăr, 8 g zahăr vanilat și un vârf de cuțit de sare.
Adăugați treptat 60 ml ulei, 125 g iaurt și 60 ml lapte.
Adăugați 150 g făină albă cernută și 10 g praf de copt. Amestecați bine totul.
Turnați aluatul într-o tavă de copt cu dimensiunile de 25×21 cm, tapetată cu hârtie de copt sau unsă și presărată cu făină.
Pregătiți aluatul sfaramicios amestecând 1 lingură de făină albă, 2 linguri de zahăr granulat și 1 lingură de unt.
Tăiați bananele în rondele și aranjați-le pe aluat. Presărați aluatul sfaramicios pregătit, deasupra aluatului.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute.
După coacere, ornati checul cu zahăr pudră.
SFATURI:
Pentru un chec și mai delicios, puteți adăuga 1 linguriță de coajă de lămâie sau portocală în aluat.
Puteți înlocui bananele cu alte fructe, cum ar fi merele sau căpșunile/zmeura.
Puteți aromatiza aluatul sfaramicios cu scorțișoară, cacao sau nuci.
Checul este delicios servit cald cu frișcă sau înghețată de vanilie.
Pofta buna!