Astazi va prezint o reteta delicioasa de chiftele cu legume, fara carne. Nu este o reteta de post deoarece contine branza de vaci si oua insa va asigur ca nu veti regreta daca o testati si voi.
Eu o pregatesc atat pentru cina cat si pentru pranz deoarece chiftelele sunt satioase, moi, pufoase și foarte gustoase.
Prepararea lor nu necesita foarte mult timp, se fac foarte simplu iar ingredientele sigur le aveti la indemana prin bucatarie. Mai jos veti gasi atat lista de ingrediente cat si modul de preparare al chiftelelor.
Pregătire: 15 min
Gătire: 15 min
Total: 30 min
Ingrediente pentru chiftele:
- 1 ardei roșu
- 6 cepe verzi
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 1 ceașcă de iaurt (140 g)
- 1 ceașcă de lapte (100 ml)
- un bol mic de brânză de vaci (80 g)
- 3,5 căni de făină (420 g)
- 1 pachet de praf de copt (10 g)
- 1 linguriță de sare (8 g)
Mod de preparare:
În primul rând, toacă fin ardeiul roșu, ceapa verde și pătrunjelul. Curăță și rade morcovii. Într-un castron, amestecă ouăle, iaurtul și laptele. Adaugă făina, sarea și praful de copt.
Amestecă ingredientele și toarnă legumele pregătite în aluat. Frământă aluatul cu mâinile și dă-i formă în bucăți puțin mai mari decât o nuca – trebuie sa iti ungi palmele cu putin ulei pentru a nu se prinde aluatul.
Prajeste chiftelele pregatite în mult ulei încins pe ambele părți și servește-le atat calde cat si reci. Eu le servesc familiei mele alaturi de un piure cald sau o portie delicioasa de orez. Le puteti servi chiar si simple sau cu un sos delicios de iaurt.
Va doresc pofta buna!