angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Rețetă pentru a face iaurt acasă – extraordinar de bun!

Iaurt cremos de casa

Număr de porții: 6-8

Pregătire: 30 min

Trebuie sa va spun inca de la inceput ca cel mai bine este sa folositi lapte de tara pentru ca este cel mai gustos si sanatos insa daca nu aveti posibilitatea aceasta, atunci folositi un lapte integral, cu un continut ridicat de grasimi.

Nu recomand sa folositi un lapte cu 1.5% grasime sau mai ales unul UHT. Trebuie sa fie lapte proaspat pentru a va asigura ca iaurtul iese exact asa cum trebuie.

Eu fac mereu iaurt acasa pentru ca in familia mea se mananca destul de des. Sa incercati si voi aceasta reteta si sa imi lasati in comentarii cum vi se pare sau cum il faceti voi.

Ingrediente pentru iaurt:

  • 3 litri de lapte
  • 2 linguri mari de iaurt

Cum să faceți iaurt acasa?

În primul rând, luați laptele într-o oală adâncă și fierbeți-l la foc mediu. Când începe să fiarbă, reduceți focul și lăsați-l să fiarbă în continuare timp de cel puțin 10 minute, amestecand laptele cu un polonic.

După ce a trecut timpul, turnați laptele în oala în care veți „face” iaurtul. Lăsați-l la temperatura camerei timp de 1 oră fără să-l acoperiți pentru a se răci. Apoi, fără a deranja crema formată deasupra, luați puțin lapte.

Turnați laptele peste iaurtul pe care îl veți cultiva și amestecați. Apoi, ridicați crema de la margini și turnați iaurtul în oală din câteva locuri fără a deranja crema (crusta de deasupra) și amestecați.

Acoperiți oala cu un prosop sau tifon și lăsați-o să stea timp de 4 ore. După ce a trecut timpul și iaurtul începe să se întărească, transferați-l la frigider. Puteți servi iaurtul a doua zi după ce lăsați să stea peste noapte.

Pofta buna!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară