angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Tiramisu fără gluten: cu mascarpone fără lactoză

tiramisu fara gluten

Tiramisu fără gluten și fără lactoză este un desert elegant și ușor de preparat, perfect pentru cei care urmează o dietă specială, dar nu vor să renunțe la gustul clasic. Straturile de pișcoturi înmuiate în cafea tare cu esență de migdale și crema fină pe bază de mascarpone formează un echilibru perfect între dulce, aromat și răcoritor. Este un desert care nu necesită coacere, dar oferă un rezultat spectaculos și rafinat.

Rețeta păstrează metoda clasică de preparare, adaptată cu ingrediente sigure pentru cei cu intoleranțe. Crema cu ou și mascarpone devine aerată și lejeră datorită albușurilor bătute, iar odihna la rece ajută desertul să capete o textură fermă și plăcută la tăiat.

Avem nevoie de:

  • 500 g mascarpone fără lactoză
  • 400 g pișcoturi lungi fara gluten
  • 450 ml cafea tare
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 linguriță esență de migdale sau Amaretto
  • cacao olandeză pentru decor

Mod de preparare:

Cel mai bine este să începem cu prepararea cremei – spargem ouăle și separăm gălbenușurile de albușuri. Adăugăm zahărul pudră peste gălbenușuri, le mixăm bine și apoi începem treptat să încorporăm mascarpone. Cel mai bine este să folosim mascarpone la temperatura camerei, pentru a se amesteca mai ușor cu celelalte ingrediente până obținem o compoziție fină. Din albușuri batem o spumă tare, pe care apoi o încorporăm cu grijă în mascarpone. Crema astfel obținută o punem la frigider pentru a se întări puțin. Cu o cremă mai fermă vom lucra mai ușor.

Cât timp crema se răcește în frigider, pregătim cafeaua, în care adăugăm o linguriță de esență de migdale sau Amaretto și o lăsăm să se răcească cel puțin până la temperatura camerei.

Putem asambla tiramisu fie într-o formă rotundă pentru tort, fie pe un platou dreptunghiular, așa cum am făcut și noi.

Începem cu un strat de pișcoturi, pe care le înmuiați în cafeaua cu Amaretto, dar aveți grijă să nu le lăsați prea mult ca să nu se înmoaie complet. Peste stratul de pișcoturi adăugăm crema și repetăm tot procesul până când ajungem la ultimul strat de pișcoturi. Dacă vă rămâne cremă în plus, puteți să o puneți într-un poș și să faceți mici moțuri decorative. Tiramisu trebuie lăsat la frigider cel puțin o oră pentru a se întări. Înainte de servire, presărați cu cacao olandeză.

Noi am preparat tiramisu-ul în variantă fără gluten și fără lactoză.

Tags: Prăjitură cu cafea

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară