angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Prăjitura Avocat: cu cremă de lichior de ouă și blat pufos de cacao

prajitura avocat

Această prăjitură cu blat pufos de cacao, cremă fină de lichior de ouă și glazură delicată este alegerea perfectă pentru ocazii speciale sau când vrei să impresionezi cu un desert rafinat. Combină texturi ușoare și arome intense într-o prăjitură care arată spectaculos, dar este surprinzător de ușor de pregătit acasă. Lichiorul de ouă oferă cremei un gust catifelat și subtil, iar blatul de pandișpan cu cacao echilibrează perfect dulceața frișcă-mascarponei.

Prepararea se face etapizat, iar rezultatul final merită din plin așteptarea. Fiecare strat contribuie la un gust complex și o prezentare elegantă, demnă de o cofetărie. Este ideală pentru mesele festive de Crăciun, Paște sau aniversări. Se taie curat, se porționează ușor, iar aspectul stratificat va cuceri privirile și papilele gustative. O prăjitură fină, dar prietenoasă, care poate fi pregătită cu succes chiar și de cei care nu au multă experiență în bucătărie.

TAVĂ 25x35cm. Folosesc un pahar de 250ml

INGREDIENTE BLAT DE PANDIȘPAN

  • 6 ouă
  • 3/4 pahar zahăr
  • 2 lingurițe rase praf de copt
  • 3/4 pahar făină albă de grâu
  • 2,5 linguri de cacao

PREPARARE BLAT DE PANDIȘPAN

Adăugăm treptat zahărul peste albușurile bătute, reducem viteza și încorporăm gălbenușurile. Cernem făina, cacaua și praful de copt, amestecăm ușor, turnăm compoziția în tavă. Punem în cuptorul preîncălzit la 180°C, căldură sus-jos, fără ventilație, și coacem aproximativ 25 de minute.

Tăiem blatul răcit în două foi.

Crema de lichior

  • 3 linguri rase de gelatină
  • 100ml apă fierbinte
  • 250ml lichior de oua
  • 250g cremă mascarpone
  • 500ml smântână pentru frișcă 30 sau 36%
  • 5 linguri cu vârf de zahăr pudră

Pregatirea cremei cu lichior de oua:

Gelatina se dizolvă, se amestecă bine și se lasă la răcit, frișca se bate împreună cu zahărul pudră. În frișca întărită adăugăm mascarpone și mixăm până obținem o cremă densă adăugăm 250ml lichior de ouă, mixăm, adăugăm gelatina și mixăm energic și scurt

Întindem imediat crema pe prima foaie, acoperim cu a doua.

Gelatina se dizolvă, se amestecă bine și se lasă la răcit.

Frisca

  • 2 linguri de gelatină
  • 100ml apă fierbinte
  • 500ml smântână pentru frișcă 30 sau 36%
  • 5 linguri de zahăr pudră

Se adaugă în frișca bătută cu zahăr pudră, se întinde peste prăjitură, se dă la frigider până se întărește.

GLAZURĂ 

  • 50g unt
  • 50g ciocolată albă
  • 3 linguri de lichior de oua
  • 5 linguri de lapte
  • 1 linguriță de gelatină

GLAZURĂ

Se poate omite și, de exemplu, prăjitura se poate presăra cu ciocolată. Ingredientele (cu excepția lichiorului) se pun într-un bol și se încălzesc la bain-marie sau cca 1 min la microunde, se amestecă, apoi se adaugă lichiorul.

Dacă glazura este prea lichidă, se pune puțin la frigider până începe să se îngroașe, apoi se toarnă peste prăjitură.

Prăjitura se pune la frigider, ideal peste noapte, pentru a se răci complet și e gata, se taie frumos, arată elegant. O recomand cu drag și vă doresc poftă bună!

Tags: Prăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară