angela.
6 noiembrie (joi), 2025
angela.

Prăjitură rapidă și ușoară de mere pe blat pufos, iese perfectă întotdeauna

prajitura cu mere si blat de pandispan

Prăjitura cu mere și glazură de lămâie este un desert clasic care nu dă greș niciodată. Se prepară cu ingrediente simple, pe care le avem de obicei în casă, și este genul de prăjitură care adună familia la masă. Combinația dintre aluatul pufos, merele ușor acrișoare și glazura delicată de lămâie o face atât de plăcută încât se potrivește oricând – la cafeaua de dimineață, ca gustare în weekend sau ca desert ușor după cină.

Ce o face specială este textura – moale, ușor umedă, dar aerată, stratificată cu un umplutură aromată de mere. Este o prăjitură versatilă, care permite și variații: poți adăuga scorțișoară, nuci, stafide sau chiar fulgi de migdale. Se coace în tavă mare, așa că este perfectă și pentru musafiri sau pentru a fi luată la pachet. Iar vestea bună e că reușește chiar și celor fără prea multă experiență în bucătărie.

Tavă 25x35cm Folosesc un pahar de 250ml

INGREDIENTE ALUAT

  • 8 ouă
  • 2,5 pahare făină de grâu pentru prăjituri
  • 1 pahar zahăr
  • 150ml ulei
  • 70ml lapte
  • 2 lingurițe praf de copt
  • zahăr vanilat

STRATUL DE MERE

  • 2,5 kg mere
  • 2 linguri rase amidon de cartofi
  • 100 ml apă
  • zahăr opțional dacă merele sunt acre

GLAZURĂ

  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • zahăr pudră

Curățăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, apoi le călim până se înmoaie. Dizolvăm amidonul în apă, îl adăugăm peste merele călite și fierbem amestecând

Dacă merele sunt acre, se poate adăuga zahăr; ale mele au fost dulci, se poate adăuga și scorțișoară. Lăsăm merele să se răcească

ALUAT

Punem în bol 8 ouă și un pahar de zahăr, batem aproximativ 8 minute până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare, în timpul mixării adăugăm zahărul vanilat; compoziția trebuie să fie foarte pufoasă și deschisă.

Adăugăm 2,5 pahare de făină de grâu pentru prăjituri, laptele, uleiul, praful de copt, mixăm totul, punem jumătate din aluat în tava de 25x35cm

o băgăm în cuptorul preîncălzit la 180°C, căldură sus-jos fără ventilație și coacem 15 minute.

Scoatem din cuptor, adăugăm merele

Peste mere turnăm cealaltă jumătate de aluat, punem din nou la cuptor și coacem încă aproximativ 30 de minute.

Turnăm glazura de lămâie peste prăjitură. Prăjitura se taie cel mai bine după răcire, este pufoasă și delicată, o recomand cu drag, reușește oricui 🙂

Folosește ouă la temperatura camerei – se bat mai bine și dau volum aluatului.

Bate ouăle și zahărul cel puțin 7-8 minute – compoziția trebuie să fie aerată și deschisă la culoare.

Cerne făina înainte de a o adăuga în aluat – vei obține o textură mai fină.

Tags: Prajitura cu mere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară